Peruna-purjokeitto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Helppo klassikkokeitto valmistuu perunasta ja purjosta. Ruokaisa ja kukkaroystävällinen sosekeitto maistuu arkilounaana tai kevyenä päivällisenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gperunaa (4-6 kpl)
300 gpurjoa (1 kpl)
1 rklrypsiöljyä
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
(suolaa)
1 dltuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gpurjoa (1 kpl)
    1 rklrypsiöljyä
    500 gperunaa (4-6 kpl)
  2. 2

    Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    (suolaa)
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 dltuoretta persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl vettä, (suolaa), 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä