Peruna-purjokeitto
Ainekset
Valmistus
Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia.
Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
932
12,3 g
3,5 g
22,0 g
3,3 g
2,8 g
4,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl vettä,
(suolaa),
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli