Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunikasvis-leipäjuustokeitto

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paahdetuista uunikasviksista ja tilkasta balsamicoa syntyy tavallista parempi sosekeitto. Viimeistele keitto leipäjuustolla ja persiljalla.

Ainekset

300 g
perunaa
200 g
porkkanaa
600 g
bataattia
2 kpl
sipulia
2 kpl
tomaattia
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1 tl
provencale-yrttimaustetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

3 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
balsamicoa
200 g
leipäjuustoa
1/2 kpl
ruukkua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.

600 g
bataattia
2 kpl
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 kpl
tomaattia
1/2 tl
suolaa
200 g
porkkanaa
300 g
perunaa
1 tl
provencale-yrttimaustetta
2

Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.

3

Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

3 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 rkl
balsamicoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
(ripaus suolaa)
4

Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele keitto persiljalla.

200 g
leipäjuustoa
1/2 kpl
ruukkua persiljaa

Vinkki: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja tarjoa puolet esimerkiksi falafelien ja hernetahnan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
|
Muokattu: 12.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

516

2161

27,8 g

14,5 g

44,8 g

15,3 g

7,5 g

15,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli