Uunikasvis-leipäjuustokeitto - Yhteishyvä

Uunikasvis-leipäjuustokeitto

Uunikasvis-leipäjuustokeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Paahdetuista uunikasviksista ja tilkasta balsamicoa syntyy tavallista parempi sosekeitto. Viimeistele keitto leipäjuustolla ja persiljalla.
Jaa Somessa

Ainekset

4
(300 g) perunaa
2
(200 g) porkkanaa
1
(600 g) bataatti
2
sipulia
2
tomaattia
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1 tl
provencale-yrttimaustetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
balsamicoa
200 g
leipäjuustoa
-2/1
(persiljaa)
(ripaus suolaa)

VINKKI: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja tarjoa puolet [falafelien ja hernetahnan kanssa).

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.

1
(600 g) bataatti
2
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2
tomaattia
1/2 tl
suolaa
2
(200 g) porkkanaa
4
(300 g) perunaa
1 tl
provencale-yrttimaustetta
2

Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.

3

Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 rkl
balsamicoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
(ripaus suolaa)
4

Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele halutessasi persiljalla.

-2/1
(persiljaa)
200 g
leipäjuustoa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia11 g42 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1262 5049
Energiaa kcal302 1207

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (300 g) perunaa

  • (200 g) porkkanaa

  • (600 g) bataatti

  • sipulia

  • tomaattia

  • valkosipulinkynsi

  • kasvisliemikuutio (gluteeniton)

  • (persiljaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia11 g42 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1262 5049
Energiaa kcal302 1207

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (300 g) perunaa

  • (200 g) porkkanaa

  • (600 g) bataatti

  • sipulia

  • tomaattia

  • valkosipulinkynsi

  • kasvisliemikuutio (gluteeniton)

  • (persiljaa)

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.