Uunikasvis-leipäjuustokeitto
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele keitto persiljalla.
Vinkki: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja tarjoa puolet esimerkiksi falafelien ja hernetahnan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
516
2161
27,8 g
14,5 g
44,8 g
15,3 g
7,5 g
15,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli