Uunikasvis-leipäjuustokeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Paahdetuista uunikasviksista ja tilkasta balsamicoa syntyy tavallista parempi sosekeitto. Viimeistele keitto leipäjuustolla ja persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gperunaa
200 gporkkanaa
600 gbataattia
2 kplsipulia
2 kpltomaattia
2 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlsuolaa
1 tlprovencale-yrttimaustetta
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

3 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 rklbalsamicoa
200 gleipäjuustoa
1/2 kplruukkua persiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.

    MääräAinesosa
    600 gbataattia
    2 kplsipulia
    2 rkloliiviöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 kpltomaattia
    1/2 tlsuolaa
    200 gporkkanaa
    300 gperunaa
    1 tlprovencale-yrttimaustetta
  2. 2

    Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.

  3. 3

    Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1 rklbalsamicoa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    (ripaus suolaa)
  4. 4

    Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele keitto persiljalla.

    MääräAinesosa
    200 gleipäjuustoa
    1/2 kplruukkua persiljaa

Vinkki: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja tarjoa puolet esimerkiksi falafelien ja hernetahnan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä