Uunikasvis-leipäjuustokeitto
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdetuista uunikasviksista ja tilkasta balsamicoa syntyy tavallista parempi sosekeitto. Viimeistele keitto leipäjuustolla ja persiljalla.
| 300 g | perunaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 600 g | bataattia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | balsamicoa |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.
- 2.
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
- 3.
Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
- 4.
Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele keitto persiljalla.
Uunikasvis-leipäjuustokeitto
Paahdetuista uunikasviksista ja tilkasta balsamicoa syntyy tavallista parempi sosekeitto. Viimeistele keitto leipäjuustolla ja persiljalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | perunaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 600 g | bataattia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | balsamicoa |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa perunat ja sipulit lohkoiksi, porkkanat tangoiksi ja bataatti kiekoiksi. Puolita tomaatit. Puserra valkosipuli öljyyn, sekoita muut mausteet joukkoon.
Määrä Ainesosa 600 g bataattia 2 kpl sipulia 2 rkl oliiviöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 kpl tomaattia 1/2 tl suolaa 200 g porkkanaa 300 g perunaa 1 tl provencale-yrttimaustetta - 2
Levitä kasvikset uunipellille. Valuta mausteöljy päälle ja kääntele kasviksia niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
- 3
Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja balsamico. Tarkista keiton paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 1 rkl balsamicoa 2 dl (1 prk) ruokakermaa (ripaus suolaa) - 4
Paloittele leipäjuusto ja lisää se keittoon. Viimeistele keitto persiljalla.
Määrä Ainesosa 200 g leipäjuustoa 1/2 kpl ruukkua persiljaa
Vinkki: Voit käyttää ruoassa jääkaappiin unohtuneet kasvikset, kuten juurisellerin ja kukkakaalin. Kokkaa kerralla tuplamäärä kasviksia ja tarjoa puolet esimerkiksi falafelien ja hernetahnan kanssa.
Ravintosisältö
516
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,8 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
516
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,8 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























