Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen porkkana-bataattikeitto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Porkkana-bataattisosekeitto maustetaan inkiväärillä, currylla ja kuminansiemenillä. Tarjoa lämmin keitto esimerkiksi ruisleivän kanssa.

Ainekset

500 g
Porkkanaa
500 g
Bataattia
1 - 1 1/2 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuminansiemeniä
1 1/2 tl
Currya
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi porkkanat ja bataatit. Kuori ja silppua inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa ja bataattia. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.

500 g
Porkkanaa
500 g
Bataattia
1 - 1 1/2 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuminansiemeniä
1 1/2 tl
Currya
2

Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3

Soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele ruokakermalla ja tarkista maku.

2 dl
Ruokakermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.8.2013
|
Muokattu: 25.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1388

19,8 g

6,0 g

29,5 g

13,5 g

7,0 g

4,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 1,5 rkl Silputtua tuoretta inkivääriä,

1 tl Kuminansiemeniä,

1,5 tl Currya,

8 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli