Mausteinen porkkana-bataattikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen porkkana-bataattikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Porkkanaa
500 g
Bataattia
1 - 1 1/2 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuminansiemeniä
1 1/2 tl
Currya
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi porkkanat ja bataatit. Kuori ja silppua inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa ja bataattia. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.

Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele ruokakermalla ja tarkista maku.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1388

332

19,8 g

6,0 g

29,5 g

13,5 g

7,0 g

4,3 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 1,5 rkl Silputtua tuoretta inkivääriä,

1 tl Kuminansiemeniä,

1,5 tl Currya,

8 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli