Lehtikaalikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Tee kaalikeitto vaihteeksi lehtikaalista. Voimakkaan makuisessa ja monikäyttöisessä lehtikaalissa on paljon rautaa, C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaalikeitto maistuu vaikkapa lounaana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 glehtikaalia
1 kplsipuli
2 kplperunaa
1 - 2 kplporkkanaa
1/2 - 1 kplpalsternakkaa
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 dlruokakermaa tai maitoa
150 gruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Silppua lehtikaali, paloittele muut kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää kerma tai maito sekä sulatejuusto. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta pippurilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä