Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaalikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee kaalikeitto vaihteeksi lehtikaalista. Voimakkaan makuisessa ja monikäyttöisessä lehtikaalissa on paljon rautaa, C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaalikeitto maistuu vaikkapa lounaana.

Ainekset

150 g
Lehtikaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Perunaa
1 - 2 kpl
Porkkanaa
1/2 - 1 kpl
Palsternakkaa
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Ruokakermaa tai maitoa
150 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua lehtikaali, paloittele muut kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää kerma tai maito sekä sulatejuusto. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta pippurilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

242

1012

15,0 g

9,0 g

14,0 g

8,0 g

3,0 g

10,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vettä,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli