Lehtikaalikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaalikeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Tee kaalikeitto vaihteeksi lehtikaalista. Voimakkaan makuisessa ja monikäyttöisessä lehtikaalissa on paljon rautaa, C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaalikeitto maistuu vaikkapa lounaana.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Lehtikaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Perunaa
1 - 2 kpl
Porkkanaa
1/2 - 1 kpl
Palsternakkaa
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Ruokakermaa tai maitoa
150 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija)
Mustapippuria

Näin teet

1

Silppua lehtikaali, paloittele muut kasvikset. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää kerma tai maito sekä sulatejuusto. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta pippurilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g56 g
Proteiinia11 g43 g
Rasvaa15 g60 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1012 4046
Energiaa kcal242 967

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g56 g
Proteiinia11 g43 g
Rasvaa15 g60 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj1012 4046
Energiaa kcal242 967

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.