Kuori ja kuutioi bataatti. Silppua purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sekoitellen bataattia, purjoa, inkiväärisilppua ja currya pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää ruokakerma ja ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle basilikaa. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle turkkilaista jogurttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
183
766
15,0 g
5,8 g
7,8 g
3,5 g
1,8 g
2,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Raastettua inkivääriä,
1,5 tl Currya,
6 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Basilikasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli