Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataatti-currykeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Keskikokoinen bataatti
1 kpl
Purjon valkoinen osa
1 rkl
Raastettua inkivääriä
1 1/2 tl
Currya
2 rkl
Öljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl
Ruokakermaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Basilikasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi bataatti. Silppua purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sekoitellen bataattia, purjoa, inkiväärisilppua ja currya pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää ruokakerma ja ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle basilikaa. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle turkkilaista jogurttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

183

766

15,0 g

5,8 g

7,8 g

3,5 g

1,8 g

2,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Raastettua inkivääriä,

1,5 tl Currya,

6 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Basilikasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli