Kukkakaali-parsakaalikeitto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Kahden kaalin keitto saa vaaleanvihreän värinsä parsakaalista ja samettisen hienon makunsa kukkakaalista ja purjosta. Pehmennä vihreä kasviskeitto sulatejuustonokareella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gkukkakaalia
300 gparsakaalia
100 gpurjoa
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
100 gsulatejuustoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese ja paloittele kaalit. Leikkaa kaalien varret pieniksi kuutioiksi ja kukinnot paloiksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota purjo ja kaalit öljyssä kattilassa. Ota osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi.

    MääräAinesosa
    400 gkukkakaalia
    300 gparsakaalia
    100 gpurjoa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kaalit pehmeiksi, palojen koosta riippuen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna kunnes juusto liukenee keittoon. Jaa keitto lautasille ja koristele nupuilla.

    MääräAinesosa
    100 gsulatejuustoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä