Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaali-parsakaalikeitto

Kukkakaali-parsakaalikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kahden kaalin keitto saa vaaleanvihreän värinsä parsakaalista ja samettisen hienon makunsa kukkakaalista ja purjosta. Pehmennä vihreä kasviskeitto sulatejuustonokareella.

Ainekset

400 g
kukkakaalia
300 g
parsakaalia
100 g
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
100 g
sulatejuustoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja paloittele kaalit. Leikkaa kaalien varret pieniksi kuutioiksi ja kukinnot paloiksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota purjo ja kaalit öljyssä kattilassa. Ota osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi.

400 g
kukkakaalia
300 g
parsakaalia
100 g
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kaalit pehmeiksi, palojen koosta riippuen noin 10 minuuttia.

1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna kunnes juusto liukenee keittoon. Jaa keitto lautasille ja koristele nupuilla.

100 g
sulatejuustoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 24.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

741

11,3 g

4,3 g

5,8 g

5,0 g

4,8 g

11,0 g

4,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä,

0,5 tl mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli