Pese ja paloittele kaalit. Leikkaa kaalien varret pieniksi kuutioiksi ja kukinnot paloiksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota purjo ja kaalit öljyssä kattilassa. Ota osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi.
Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kaalit pehmeiksi, palojen koosta riippuen noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna kunnes juusto liukenee keittoon. Jaa keitto lautasille ja koristele nupuilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
177
741
11,3 g
4,3 g
5,8 g
5,0 g
4,8 g
11,0 g
4,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä,
0,5 tl mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli