Kevyt hernekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kevyt hernekeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
4 dl
Kanalientä
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa
4 rkl
Kevytranskankermaa (5 %)
2 tl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon herneet ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, ranskankerma ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esim. maitovaahdon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.