Maukas punajuurikeitto
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen punajuurikeitto maukeutetaan omenalla ja makua täydentää palsternakka. Keitto tarjoillaan pehmeän vuohenjuuston kanssa, ja se sopii lounaaksi tai alkuruoaksi.
| 800 g | punajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | omenaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 1/2 rkl | punaviinietikkaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 140 g | pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
- 1.
Kuori kasvikset. Pilko punajuuret, palsternakka, omena ja hienonna sipuli.
- 2.
Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- 3.
Soseuta keitto. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile lisänä notkistettua vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettua persiljaa.
Maukas punajuurikeitto
Herkullinen punajuurikeitto maukeutetaan omenalla ja makua täydentää palsternakka. Keitto tarjoillaan pehmeän vuohenjuuston kanssa, ja se sopii lounaaksi tai alkuruoaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | punajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | omenaa |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 1/2 rkl | punaviinietikkaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Pinnalle | |
| 140 g | pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori kasvikset. Pilko punajuuret, palsternakka, omena ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 800 g punajuuria 200 g palsternakkaa 2 kpl omenaa 1 kpl sipuli - 2
Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 1 1/2 rkl punaviinietikkaa - 3
Soseuta keitto. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile lisänä notkistettua vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettua persiljaa.
Määrä Ainesosa suolaa rouhittua mustapippuria 140 g pehmeää vuohenmaitojuustoa 1/2 dl pinjansiemeniä 2 rkl hienonnettua persiljaa
Ravintosisältö
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 rkl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























