Maukas punajuurikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maukas punajuurikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitto sopii lounaaksi tai alkuruoaksi.

Ainekset

800 g
Punajuuria
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Omenaa
200 g
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori kasvikset. Pilko punajuuret ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Tarjoile lisänä notkistettua vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettua persiljaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1146

274

14,8 g

2,0 g

25,3 g

21,3 g

10,0 g

5,0 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1,5 rkl Punaviinietikkaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli