Maukas punajuurikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Herkullinen punajuurikeitto maukeutetaan omenalla ja makua täydentää palsternakka. Keitto tarjoillaan pehmeän vuohenjuuston kanssa, ja se sopii lounaaksi tai alkuruoaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gpunajuuria
1 kplsipuli
2 kplomenaa
200 gpalsternakkaa
2 rklöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 1/2 rklpunaviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

140 gpehmeää vuohenmaitojuustoa
1/2 dlpinjansiemeniä
2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori kasvikset. Pilko punajuuret, palsternakka, omena ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    800 gpunajuuria
    200 gpalsternakkaa
    2 kplomenaa
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    1 1/2 rklpunaviinietikkaa
  3. 3

    Soseuta keitto. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile lisänä notkistettua vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    140 gpehmeää vuohenmaitojuustoa
    1/2 dlpinjansiemeniä
    2 rklhienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä