Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas punajuurikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Keitto sopii lounaaksi tai alkuruoaksi.

Ainekset

800 g
Punajuuria
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Omenaa
200 g
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Pinnalle

1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori kasvikset. Pilko punajuuret ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden pehmitä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Tarjoile lisänä notkistettua vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja hienonnettua persiljaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

14,8 g

2,0 g

25,3 g

21,3 g

10,0 g

5,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1,5 rkl Punaviinietikkaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli