Tulinen kurpitsakeitto

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min

Lempeäntulisen kurpitsakeiton salaisuus on kasvisten paahtaminen uunissa kuorineen ennen keittämistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(1 kpl) myskikurpitsa
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
2 kplchiliä
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1 tlkuivattua timjamia
1 tljuustokuminaa
1 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 kpllime (luomu)

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 4 cm:n paloiksi. Halkaise sipulit. Laita kurpitsat, sipulit, valkosipulinkynnet ja kokonaiset chilit uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

    MääräAinesosa
    1 kg(1 kpl) myskikurpitsa
    4 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplsipulia
    2 kplchiliä
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 tlkuivattua timjamia
    1 tljuustokuminaa
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Laita kurpitsat kattilaan kuorineen. Poista muista kasviksista kuoret ja rapsuta chilin siemenet pois. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 10 minuuttia

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Soseuta keitto ja sekoita ranskankerma joukkoon. Ohenna vedellä tarvittaessa. Purista lopuksi limen mehu keittoon.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 kpllime (luomu)

Vinkki Huuhtele ja kuivaa kurpitsansiemenet. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoa keiton kanssa tai naposteluherkkuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
23.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä