Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 4 cm:n paloiksi. Halkaise sipulit. Laita kurpitsat, sipulit, valkosipulinkynnet ja kokonaiset chilit uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Laita kurpitsat kattilaan kuorineen. Poista muista kasviksista kuoret ja rapsuta chilin siemenet pois. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 10 minuuttia
Soseuta keitto ja sekoita ranskankerma joukkoon. Ohenna vedellä tarvittaessa. Purista lopuksi limen mehu keittoon.
Vinkki Huuhtele ja kuivaa kurpitsansiemenet. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoa keiton kanssa tai naposteluherkkuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
264
1105
22,8 g
8,3 g
8,5 g
6,8 g
5,3 g
3,8 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli