Tulinen kurpitsakeitto
60 min

Nappaa talteen!
Lempeäntulisen kurpitsakeiton salaisuus on kasvisten paahtaminen uunissa kuorineen ennen keittämistä.
| 1 kg | (1 kpl) myskikurpitsa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | chiliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | lime (luomu) |
- 1.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 4 cm:n paloiksi. Halkaise sipulit. Laita kurpitsat, sipulit, valkosipulinkynnet ja kokonaiset chilit uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
- 2.
Laita kurpitsat kattilaan kuorineen. Poista muista kasviksista kuoret ja rapsuta chilin siemenet pois. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 10 minuuttia
- 3.
Soseuta keitto ja sekoita ranskankerma joukkoon. Ohenna vedellä tarvittaessa. Purista lopuksi limen mehu keittoon.
Lempeäntulisen kurpitsakeiton salaisuus on kasvisten paahtaminen uunissa kuorineen ennen keittämistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (1 kpl) myskikurpitsa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | chiliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | lime (luomu) |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 4 cm:n paloiksi. Halkaise sipulit. Laita kurpitsat, sipulit, valkosipulinkynnet ja kokonaiset chilit uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Määrä Ainesosa 1 kg (1 kpl) myskikurpitsa 4 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl sipulia 2 kpl chiliä 1/2 dl rypsiöljyä 1 tl kuivattua timjamia 1 tl juustokuminaa 1 tl suolaa - 2
Laita kurpitsat kattilaan kuorineen. Poista muista kasviksista kuoret ja rapsuta chilin siemenet pois. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 10 minuuttia
Määrä Ainesosa 1 l vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 3
Soseuta keitto ja sekoita ranskankerma joukkoon. Ohenna vedellä tarvittaessa. Purista lopuksi limen mehu keittoon.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 kpl lime (luomu)
Vinkki Huuhtele ja kuivaa kurpitsansiemenet. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoa keiton kanssa tai naposteluherkkuna.
Ravintosisältö
270
Energiaa kcal
1129
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
270
Energiaa kcal
1129
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























