Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tulinen kurpitsakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Lempeäntulisen kurpitsakeiton salaisuus on kasvisten paahtaminen uunissa kuorineen ennen keittämistä.

Ainekset

1 kg
(1 kpl) myskikurpitsa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
chiliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
juustokuminaa
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 kpl
lime (luomu)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa noin 4 cm:n paloiksi. Halkaise sipulit. Laita kurpitsat, sipulit, valkosipulinkynnet ja kokonaiset chilit uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

1 kg
(1 kpl) myskikurpitsa
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
sipulia
2 kpl
chiliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
2

Laita kurpitsat kattilaan kuorineen. Poista muista kasviksista kuoret ja rapsuta chilin siemenet pois. Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 10 minuuttia

1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3

Soseuta keitto ja sekoita ranskankerma joukkoon. Ohenna vedellä tarvittaessa. Purista lopuksi limen mehu keittoon.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 kpl
lime (luomu)

Vinkki Huuhtele ja kuivaa kurpitsansiemenet. Paahda niitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja tarjoa keiton kanssa tai naposteluherkkuna.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 29.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1105

22,8 g

8,3 g

8,5 g

6,8 g

5,3 g

3,8 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli