Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kukkakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja puolita peruna. Kuori valkosipulinkynnet.
Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja ½ l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoihin ja kiepauta päälle 1–2 rkl tilliöljyä.
Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavamman, lisää siihen koko purkki (150 g) ranskankermaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1245
298
28,8 g
6,3 g
5,5 g
2,5 g
2,8 g
3,3 g
2,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1,5 l Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria,
Valkosipulinkynsi,
Ruukku tilliä,
0,5 dl Persiljaa varsineen,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli