Kukkakaalikeitto ja tilliöljy | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(700 g) kukkakaali
1 kpl
Peruna
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 - 3 rkl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) jauhettua valkopippuria

tilliöljy

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Ruukku tilliä
1/2 dl
Persiljaa varsineen
1 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Pinjansiemeniä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kukkakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja puolita peruna. Kuori valkosipulinkynnet.

Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja ½ l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoihin ja kiepauta päälle 1–2 rkl tilliöljyä.

Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavamman, lisää siihen koko purkki (150 g) ranskankermaa.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1245

298

28,8 g

6,3 g

5,5 g

2,5 g

2,8 g

3,3 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1,5 l Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria,

Valkosipulinkynsi,

Ruukku tilliä,

0,5 dl Persiljaa varsineen,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli