Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(1 kpl) kukkakaali
1 kplperuna
4 kplvalkosipulinkynttä
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
3 rklranskankermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tljauhettua valkopippuria

Tilliöljy

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku tilliä
1/2 kplruukkua persiljaa
1 dloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplruukku tilliä
    1/2 kplruukkua persiljaa
    1 dloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Irrota kukkakaalin lehdet ja pilko kukinto pieneksi. Kuori ja pilko peruna. Kuori valkosipulinkynnet. Laita ainekset kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä noin 15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    700 g(1 kpl) kukkakaali
    1 kplperuna
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 1/2 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Siivilöi keitto ja säästä liemi. Lisää 1/2 l lientä, kypsät kasvikset ja ranskankerma takaisin kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa lisää lientä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    3 rklranskankermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tljauhettua valkopippuria

Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavan alkukeiton, käytä koko purkki (150 g) ranskankermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä