Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Irrota kukkakaalin lehdet ja pilko kukinto pieneksi. Kuori ja pilko peruna. Kuori valkosipulinkynnet. Laita ainekset kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä noin 15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Siivilöi keitto ja säästä liemi. Lisää 1/2 l lientä, kypsät kasvikset ja ranskankerma takaisin kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa lisää lientä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavan alkukeiton, käytä koko purkki (150 g) ranskankermaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
301
1257
27,5 g
6,0 g
7,0 g
4,3 g
4,3 g
4,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1,5 l Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria,
Valkosipulinkynsi,
Ruukku tilliä,
0,5 dl Persiljaa varsineen,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli