Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kukkakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja puolita peruna. Kuori valkosipulinkynnet.
Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja ½ l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoihin ja kiepauta päälle 1–2 rkl tilliöljyä.
Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavamman, lisää siihen koko purkki (150 g) ranskankermaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
298
1245
28,8 g
6,3 g
5,5 g
2,5 g
2,8 g
3,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1,5 l Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria,
Valkosipulinkynsi,
Ruukku tilliä,
0,5 dl Persiljaa varsineen,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli