Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

Ainekset

700 g
(1 kpl) kukkakaali
1 kpl
Peruna
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 - 3 rkl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) jauhettua valkopippuria

Tilliöljy

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Ruukku tilliä
1/2 dl
Persiljaa varsineen
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Ruukku tilliä
1/2 dl
Persiljaa varsineen
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2

Irrota kukkakaalin lehdet ja pilko kukinto pieneksi. Kuori ja pilko peruna. Kuori valkosipulinkynnet. Laita ainekset kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä noin 15 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

700 g
(1 kpl) kukkakaali
1 kpl
Peruna
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
3

Siivilöi keitto ja säästä liemi. Lisää 1/2 l lientä, kypsät kasvikset ja ranskankerma takaisin kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa lisää lientä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

2 - 3 rkl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) jauhettua valkopippuria

Vinkki: Jos haluat keitosta juhlavan alkukeiton, käytä koko purkki (150 g) ranskankermaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 28.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

301

1257

27,5 g

6,0 g

7,0 g

4,3 g

4,3 g

4,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1,5 l Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) jauhettua valkopippuria,

Valkosipulinkynsi,

Ruukku tilliä,

0,5 dl Persiljaa varsineen,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli