Vegaaninen kesäkurpitsakeitto
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista paahdetuista kesäkurpitsoista samettinen sosekeitto. Helppo ja herkullinen vegaaninen kesäkurpitsakeitto maistuu nyhtökauramurun ja tuoreen leivän kanssa.
| 900 g | (2 isoa) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa (tomaatti) |
| tuoretta leipää | |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat, poista kannat ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siirrä kypsät kasvikset kattilaan.
- 2.
Murustele nyhtökaura leivinpaperille pellille. Paahda muruja uunissa 5 minuuttia.
- 3.
Lisää vesi, fondi ja kasvirasvasekoite kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
- 4.
Tarjoa keitto nyhtökauramurun ja leivän kanssa.
Valmista paahdetuista kesäkurpitsoista samettinen sosekeitto. Helppo ja herkullinen vegaaninen kesäkurpitsakeitto maistuu nyhtökauramurun ja tuoreen leivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 900 g | (2 isoa) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 250 ml | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa (tomaatti) |
| tuoretta leipää | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat, poista kannat ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siirrä kypsät kasvikset kattilaan.
Määrä Ainesosa 900 g (2 isoa) kesäkurpitsaa 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä - 2
Murustele nyhtökaura leivinpaperille pellille. Paahda muruja uunissa 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) nyhtökauraa (tomaatti) - 3
Lisää vesi, fondi ja kasvirasvasekoite kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen) 250 ml (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Tarjoa keitto nyhtökauramurun ja leivän kanssa.
Määrä Ainesosa tuoretta leipää
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1144
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1144
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tuoretta leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























