Huuhtele kesäkurpitsat, poista kannat ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siirrä kypsät kasvikset kattilaan.
Murustele nyhtökaura leivinpaperille pellille. Paahda muruja uunissa 5 minuuttia.
Lisää vesi, fondi ja kasvirasvasekoite kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Tarjoa keitto nyhtökauramurun ja leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
270
1132
12,5 g
1,0 g
16,0 g
6,5 g
4,0 g
21,0 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tuoretta leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli