Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.
Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon, pyöräytä siemenet, hienonnettu persilja ja 1 rkl öljyä kevyesti joukkoon. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
404
1692
32,3 g
10,5 g
11,0 g
10,0 g
5,0 g
15,0 g
4,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli