Keltajuurisosekeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.
| 500 g | (4-5 kpl) keltajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 kpl | sitruuna |
| Ripote | |
|---|---|
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
- 2.
Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.
- 3.
Valmista ripote. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon. Hienonna persilja. Sekoita siemenet, feta, persilja ja oliiviöljy kevyesti keskenään. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.
Keltajuurisosekeitto
Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (4-5 kpl) keltajuuria |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 kpl | sitruuna |
Ripote | |
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (4-5 kpl) keltajuuria 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutioita (gluteenitonta) 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl kuivattua timjamia - 2
Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 kpl sitruuna - 3
Valmista ripote. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon. Hienonna persilja. Sekoita siemenet, feta, persilja ja oliiviöljy kevyesti keskenään. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 dl kurpitsansiemeniä 1/2 kpl ruukku persiljaa 1 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
407
Energiaa kcal
1704
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
407
Energiaa kcal
1704
Energiaa kj
32,3 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























