Keltajuurisosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keltajuurisosekeitto

Keltajuurisosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.

Ainekset

4 - 5 kpl
(noin 500 g) keltajuurta
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
1 tl
Kuivattua timjamia
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
1 kpl
Sitruunan mehu

ripote

1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.

4 - 5 kpl
(noin 500 g) keltajuurta
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
2

Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
1 kpl
Sitruunan mehu
3

Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon, pyöräytä siemenet, hienonnettu persilja ja 1 rkl öljyä kevyesti joukkoon. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.

1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Oliiviöljyä
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1078

257

21,8 g

3,0 g

8,5 g

7,8 g

3,8 g

6,0 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Kuivattua timjamia,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

1 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli