Keltajuurisosekeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(4-5 kpl) keltajuuria
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
1 tlkuivattua timjamia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
200 g(1 pkt) fetajuustoa
1 kplsitruuna

Ripote

1 dlkurpitsansiemeniä
1/2 kplruukku persiljaa
1 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(4-5 kpl) keltajuuria
    1 kplsipuli
    2 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlkuivattua timjamia
  2. 2

    Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Valmista ripote. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon. Hienonna persilja. Sekoita siemenet, feta, persilja ja oliiviöljy kevyesti keskenään. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlkurpitsansiemeniä
    1/2 kplruukku persiljaa
    1 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä