Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltajuurisosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Surauta sosekeitto vaihteeksi makoisasta keltajuuresta. Pirteän keltainen keitto maustetaan fetalla ja viimeistellään rouskuvalla ripotteella.

Ainekset

500 g
(4-5 kpl) keltajuuria
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
1 tl
Kuivattua timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
Sitruunan mehu

Ripote

1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi keltajuuret ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia ja keltajuuria 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä 20 minuuttia.

500 g
(4-5 kpl) keltajuuria
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita (gluteenitonta)
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
2

Valuta feta. Murenna puolet fetasta keittoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja soseuta keitto tasaiseksi.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
Sitruunan mehu
3

Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutti. Murenna loppu feta kulhoon, pyöräytä siemenet, hienonnettu persilja ja 1 rkl öljyä kevyesti joukkoon. Ripottele feta-siemensekoitusta keittoannosten pinnalle.

1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Oliiviöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 13.10.2018
|
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

404

1692

32,3 g

10,5 g

11,0 g

10,0 g

5,0 g

15,0 g

4,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli