Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Nappaa talteen!
Pehmeistä tomaateista hautuu maukas keitto. Tarjoa lisänä vuohenjuustoa.
| 500 g | tomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | kasvislientä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | timjamia |
| 2 rkl | pehmeää vuohenjuustoa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| pehmeää vuohenjuustoa | |
- 1.
Halkaise ja pilko tomaatit ja poista kannat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää tomaatit, kasvisliemi ja tomaattisose. Keitä 10 minuuttia.
Mausta keitto fariinisokerilla ja timjamilla, lisää juusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa lisänä vuohenjuustoa.
Pehmeistä tomaateista hautuu maukas keitto. Tarjoa lisänä vuohenjuustoa.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | tomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | kasvislientä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | timjamia |
| 2 rkl | pehmeää vuohenjuustoa |
Pinnalle | |
| pehmeää vuohenjuustoa | |
Valmistus
- 1
Halkaise ja pilko tomaatit ja poista kannat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää tomaatit, kasvisliemi ja tomaattisose. Keitä 10 minuuttia.
Mausta keitto fariinisokerilla ja timjamilla, lisää juusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa lisänä vuohenjuustoa.
Ravintosisältö
161
Energiaa kcal
672
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
161
Energiaa kcal
672
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 0,5 tl Timjamia, 2 rkl Pehmeää vuohenjuustoa, Pehmeää vuohenjuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























