Myskikurpitsa-linssikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Myskikurpitsa-linssikeitto on inkiväärin, valkosipulin ja kurkuman maustama auringonkeltainen soppa, joka suurustetaan linsseillä. Linssit tuovat keittoon myös ruokaisuutta.
| 800 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 cm | inkivääriä |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 4 dl | kaurakasvisrasvasekoitetta (gluteenitonta) |
| 1 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/2 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Valuta linssit.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita ja sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kurkuma. Paista muutama minuutti.
- 3.
Sekoita linssit, vesi ja liemikuutio joukkoon. Keitä 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
- 4.
Säästä 4 rkl kasvirasvasekoitetta annosten koristeeksi. Lisää loppu sekoite keittoon ja mausta soijalla ja limen mehulla. Kiehauta.
- 5.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kasvirasvasekoitteella.
Myskikurpitsa-linssikeitto on inkiväärin, valkosipulin ja kurkuman maustama auringonkeltainen soppa, joka suurustetaan linsseillä. Linssit tuovat keittoon myös ruokaisuutta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 cm | inkivääriä |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 4 dl | kaurakasvisrasvasekoitetta (gluteenitonta) |
| 1 tl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/2 kpl | lime |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Valuta linssit.
Määrä Ainesosa 800 g myskikurpitsaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 4 cm inkivääriä 230 g (1 prk, 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita ja sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kurkuma. Paista muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl kurkumaa - 3
Sekoita linssit, vesi ja liemikuutio joukkoon. Keitä 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 4
Säästä 4 rkl kasvirasvasekoitetta annosten koristeeksi. Lisää loppu sekoite keittoon ja mausta soijalla ja limen mehulla. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 4 dl kaurakasvisrasvasekoitetta (gluteenitonta) 1 tl soijakastiketta (gluteenitonta) 1/2 kpl lime - 5
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kasvirasvasekoitteella.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria
Hyödynnä siemenet irrottamalla rihmat. Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä. Lisää tilkka öljyä ja ripaus chiliä, paprikaa tai currya ja suolaa. Paahda 180-asteissa uunissa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























