Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Vinkki: Lisää keiton ruokaisuutta paistetulla tofumurulla, raejuustolla tai paksulla jogurtilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
618
147
4,8 g
0,5 g
20,0 g
15,3 g
6,3 g
2,0 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
(tuoretta korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli