Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Vinkki: Lisää keiton ruokaisuutta paistetulla tofumurulla, raejuustolla tai paksulla jogurtilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
147
618
4,8 g
0,5 g
20,0 g
15,3 g
6,3 g
2,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
(tuoretta korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli