Satsuma-porkkanasosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Satsuma-porkkanasosekeitto

Satsuma-porkkanasosekeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Satsuma tuo raikasta sitruksen makua inkiväärillä piristettyyn porkkanasosekeittoon. Satsumapalat lisätään juuri ennen soseuttamista, jolloin pikkusitruksen tuore maku ja vitamiinit säilyvät.

Ainekset

3 kpl
satsumaa tai klementiiniä
700 g
porkkanoita
2 kpl
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 cm
pala inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)

lisäksi

(tuoretta korianteria)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.

3 kpl
satsumaa tai klementiiniä
700 g
porkkanoita
2 kpl
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 cm
pala inkivääriä
2

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
6 dl
vettä
1 rkl
rypsiöljyä
3

Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.

(tuoretta korianteria)

Vinkki: Lisää keiton ruokaisuutta paistetulla tofumurulla, raejuustolla tai paksulla jogurtilla.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

618

147

4,8 g

0,5 g

20,0 g

15,3 g

6,3 g

2,0 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä,

(tuoretta korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli