Satsuma-porkkanasosekeitto

arvosana4/5

(14)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Satsuma tuo raikasta sitruksen makua inkiväärillä piristettyyn porkkanasosekeittoon. Satsumapalat lisätään juuri ennen soseuttamista, jolloin pikkusitruksen tuore maku ja vitamiinit säilyvät.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplsatsumaa tai klementiiniä
700 gporkkanoita
2 kplperunaa (jauhoinen lajike)
1 kplsipuli
2 cmpala inkivääriä
1 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)

Lisäksi

(tuoretta korianteria)

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.

    MääräAinesosa
    3 kplsatsumaa tai klementiiniä
    700 gporkkanoita
    2 kplperunaa (jauhoinen lajike)
    1 kplsipuli
    2 cmpala inkivääriä
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    6 dlvettä
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.

    MääräAinesosa
    (tuoretta korianteria)

Vinkki: Lisää keiton ruokaisuutta paistetulla tofumurulla, raejuustolla tai paksulla jogurtilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, (tuoretta korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
14.10.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä