Satsuma-porkkanasosekeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satsuma tuo raikasta sitruksen makua inkiväärillä piristettyyn porkkanasosekeittoon. Satsumapalat lisätään juuri ennen soseuttamista, jolloin pikkusitruksen tuore maku ja vitamiinit säilyvät.
| 3 kpl | satsumaa tai klementiiniä |
| 700 g | porkkanoita |
| 2 kpl | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (tuoretta korianteria) | |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- 3.
Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Satsuma-porkkanasosekeitto
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Satsuma tuo raikasta sitruksen makua inkiväärillä piristettyyn porkkanasosekeittoon. Satsumapalat lisätään juuri ennen soseuttamista, jolloin pikkusitruksen tuore maku ja vitamiinit säilyvät.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | satsumaa tai klementiiniä |
| 700 g | porkkanoita |
| 2 kpl | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
Lisäksi | |
| (tuoretta korianteria) | |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele satsumat, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.
Määrä Ainesosa 3 kpl satsumaa tai klementiiniä 700 g porkkanoita 2 kpl perunaa (jauhoinen lajike) 1 kpl sipuli 2 cm pala inkivääriä - 2
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää inkivääri, porkkanat ja perunat. Sekoita hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 6 dl vettä 1 rkl rypsiöljyä - 3
Valuta keitinliemi talteen. Lisää satsumapalat kattilaan kasvisten joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran keitinlientä, että keitosta tulee sopivan sakeaa. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Määrä Ainesosa (tuoretta korianteria)
Vinkki: Lisää keiton ruokaisuutta paistetulla tofumurulla, raejuustolla tai paksulla jogurtilla.
Ravintosisältö
150
Energiaa kcal
630
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
150
Energiaa kcal
630
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, (tuoretta korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























