Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja sipuli. Paloittele myös kesäkurpitsa. Laita ainekset kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että kasvikset peittyvät.
Lisää joukkoon liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Siivilöi neste talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon kuivatut yrtit ja tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Voit ohentaa keittoa kiehuvalla vedellä, kasvisliemellä tai kermalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
444
106
6,0 g
3,5 g
8,8 g
7,7 g
3,7 g
1,8 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli