Kasvissosekeitto

arvosana4/5

(24)arviota
6 Annosta

30 min

Porkkanasta, palsternakasta ja kesäkurpitsasta valmistuva kasvissosekeitto on maistuva ja helppo arkiruoka. Tämä keitto saa täyteläisyyttä tuorejuustosta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(4-5 kpl) porkkanaa
1 kplpalsternakka
1 kplsipuli
300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
1 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 tlkuivattuja yrttejä (esim. timjamia)
100 g(½ prk) maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti)
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja sipuli. Paloittele myös kesäkurpitsa. Laita ainekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että kasvikset peittyvät.

    MääräAinesosa
    1 kplpalsternakka
    1 kplsipuli
    500 g(4-5 kpl) porkkanaa
    300 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
    1 lvettä
  2. 2

    Lisää joukkoon liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Siivilöi neste talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää nestettä, kunnes keitto on sopivan paksua. Sekoita joukkoon kuivatut yrtit ja tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    2 tlkuivattuja yrttejä (esim. timjamia)
    100 g(½ prk) maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti)
    (suolaa)

Vinkki: Voit käyttää keiton ohentamiseen kasvisten keitinveden lisäksi myös kermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä