Perunavelli ja ripotteet

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Muistatko rakkaan retroruoan perunavellin? Tuunaa perunasosekeitto ruokaisammaksi kolmella helpolla ja herkullisella ripotteella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gmuusiperunoita
6 - 7 dlkevytmaitoa
2 rklmargariinia
1/2 tlsuolaa

Ruisripote

6 kplviipaletta ruisleipää
1 1/2 rklrypsiöljyä

Sipuliripote

1 dlpaahdettua sipulirouhetta
3 rklpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.

    MääräAinesosa
    800 gmuusiperunoita
  2. 2

    Tee perunoiden kypsyessä ripotteet. Kuutioi ruisleivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.

    MääräAinesosa
    6 kplviipaletta ruisleipää
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    1 dlpaahdettua sipulirouhetta
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
  3. 3

    Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    6 - 7 dlkevytmaitoa
    2 rklmargariinia
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.

Hyvästi hävikki: Valmista keitto perunamuusista. Ohenna muusi maidolla velliksi ja kuumenna kiehuvaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä