Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunavelli ja ripotteet

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Muistatko rakkaan retroruoan perunavellin? Tuunaa perunasosekeitto ruokaisammaksi kolmella helpolla ja herkullisella ripotteella.

Ainekset

800 g
muusiperunoita
6 - 7 dl
kevytmaitoa
2 rkl
margariinia (esim. Keiju)
1/2 tl
suolaa

Ruisripote

6 kpl
viipaletta ruisleipää
1 1/2 rkl
rypsiöljyä

Kauraripote

120 g
(½ pkt) nyhtökauraa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
timjamia hienonnettuna

Sipuliripote

1 dl
paahdettua sipulirouhetta
3 rkl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~16
6
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.

800 g
muusiperunoita
2

Tee perunoiden kypsyessä haluamasi ripote tai ripotteet. Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Paista nyhtökaura öljyssä rapeaksi ja mausta timjamilla. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.

3

Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.

6 - 7 dl
kevytmaitoa
2 rkl
margariinia (esim. Keiju)
1/2 tl
suolaa
4

Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.

Hyvästi hävikki: Valmista keitto perunamuusista. Ohenna muusi maidolla velliksi ja kuumenna kiehuvaksi.

Huom! Ravintosisältö on laskettu vain ruisripotteelle.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

391

1639

13,0 g

3,3 g

53,5 g

10,0 g

4,5 g

11,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

120 g (½ pkt) nyhtökauraa,

1 rkl rypsiöljyä,

1 rkl timjamia hienonnettuna,

1 dl paahdettua sipulirouhetta,

3 rkl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli