Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.
Tee perunoiden kypsyessä haluamasi ripote tai ripotteet. Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Paista nyhtökaura öljyssä rapeaksi ja mausta timjamilla. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.
Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.
Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.
Hyvästi hävikki: Valmista keitto perunamuusista. Ohenna muusi maidolla velliksi ja kuumenna kiehuvaksi.
Huom! Ravintosisältö on laskettu vain ruisripotteelle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
391
1639
13,0 g
3,3 g
53,5 g
10,0 g
4,5 g
11,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
120 g (½ pkt) nyhtökauraa,
1 rkl rypsiöljyä,
1 rkl timjamia hienonnettuna,
1 dl paahdettua sipulirouhetta,
3 rkl persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli