Perunavelli ja ripotteet
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Muistatko rakkaan retroruoan perunavellin? Tuunaa perunasosekeitto ruokaisammaksi kolmella helpolla ja herkullisella ripotteella.
| 800 g | muusiperunoita |
| 6 - 7 dl | kevytmaitoa |
| 2 rkl | margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Ruisripote | |
|---|---|
| 6 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Sipuliripote | |
| 1 dl | paahdettua sipulirouhetta |
| 3 rkl | persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.
- 2.
Tee perunoiden kypsyessä ripotteet. Kuutioi ruisleivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.
- 3.
Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.
- 4.
Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.
Perunavelli ja ripotteet
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Muistatko rakkaan retroruoan perunavellin? Tuunaa perunasosekeitto ruokaisammaksi kolmella helpolla ja herkullisella ripotteella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | muusiperunoita |
| 6 - 7 dl | kevytmaitoa |
| 2 rkl | margariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
Ruisripote | |
| 6 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Sipuliripote | |
| 1 dl | paahdettua sipulirouhetta |
| 3 rkl | persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.
Määrä Ainesosa 800 g muusiperunoita - 2
Tee perunoiden kypsyessä ripotteet. Kuutioi ruisleivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.
Määrä Ainesosa 6 kpl viipaletta ruisleipää 1 1/2 rkl rypsiöljyä 1 dl paahdettua sipulirouhetta 3 rkl persiljaa hienonnettuna - 3
Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 6 - 7 dl kevytmaitoa 2 rkl margariinia 1/2 tl suolaa - 4
Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.
Hyvästi hävikki: Valmista keitto perunamuusista. Ohenna muusi maidolla velliksi ja kuumenna kiehuvaksi.
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1641
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1641
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl paahdettua sipulirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























