Perunavelli ja ripotteet
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vedessä kypsiksi.
Tee perunoiden kypsyessä ripotteet. Kuutioi ruisleivät ja paista ne öljyssä pannulla rapeiksi krutongeiksi. Sekoita sipulirouhe ja persilja keskenään.
Valuta perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää maitoa, kunnes velli on sopivan paksua. Lisää rasva ja suola. Kiehauta velli koko ajan sekoittaen.
Jaa velli lautasille ja viimeistele ripotteilla.
Hyvästi hävikki: Valmista keitto perunamuusista. Ohenna muusi maidolla velliksi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
392
1641
13,0 g
3,3 g
53,5 g
10,0 g
4,5 g
11,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl paahdettua sipulirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli