Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kukkakaalikeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pehmeä kukkakaalikeitto saa kermaisuutta cashewpähkinöistä. Vegaanisen kukkakaalikeiton kasvikset paahdetaan yhdellä kertaa uunissa ja annos viimeistellään yrttiöljyllä.

Ainekset

1 dl
cashewpähkinöitä
2 dl
vettä liotukseen
600 g
(1 kpl) kukkakaali
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
7 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton)
1 - 2 tl
valkoviinietikkaa

Yrttiöljy

1/2 kpl
ruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa
1/2 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan.

1 dl
cashewpähkinöitä
2 dl
vettä liotukseen
2

Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Laita palat leivinpaperille pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, kurkuma ja suola.

600 g
(1 kpl) kukkakaali
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
3

Halkaise sipuli ja leikkaa päädyt pois, jätä kuori paikalleen. Sivele leikkuupintaan öljyä ja laita sipuli pellille leikkuupinta alaspäin. Laita valkosipulit kuorineen foliopalan päälle ja valuta niille tilkka öljyä. Sulje folio nyytiksi ja laita pellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali saa paahteista väriä.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
4

Soseuta yrttiöljyn ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

1/2 kpl
ruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa
1/2 dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
5

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kukkakaalit, säästä nuppuja koristeeksi. Kuori sipulit ja lisää keittoon. Lisää valutetut pähkinät ja etikka. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Koristele annokset yrttiöljyllä ja kukkakaalinnupuilla.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 23.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

283

1186

24,5 g

3,3 g

7,0 g

4,5 g

4,5 g

6,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli