Paahdettu kukkakaalikeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeä kukkakaalikeitto saa kermaisuutta cashewpähkinöistä. Vegaanisen kukkakaalikeiton kasvikset paahdetaan yhdellä kertaa uunissa ja annos viimeistellään yrttiöljyllä.
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 2 dl | vettä liotukseen |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) |
| 1 - 2 tl | valkoviinietikkaa |
| Yrttiöljy | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan.
- 2.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Laita palat leivinpaperille pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, kurkuma ja suola.
- 3.
Halkaise sipuli ja leikkaa päädyt pois, jätä kuori paikalleen. Sivele leikkuupintaan öljyä ja laita sipuli pellille leikkuupinta alaspäin. Laita valkosipulit kuorineen foliopalan päälle ja valuta niille tilkka öljyä. Sulje folio nyytiksi ja laita pellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali saa paahteista väriä.
- 4.
Soseuta yrttiöljyn ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
- 5.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kukkakaalit, säästä nuppuja koristeeksi. Kuori sipulit ja lisää keittoon. Lisää valutetut pähkinät ja etikka. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Koristele annokset yrttiöljyllä ja kukkakaalinnupuilla.
Paahdettu kukkakaalikeitto
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Pehmeä kukkakaalikeitto saa kermaisuutta cashewpähkinöistä. Vegaanisen kukkakaalikeiton kasvikset paahdetaan yhdellä kertaa uunissa ja annos viimeistellään yrttiöljyllä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 2 dl | vettä liotukseen |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) |
| 1 - 2 tl | valkoviinietikkaa |
Yrttiöljy | |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan.
Määrä Ainesosa 1 dl cashewpähkinöitä 2 dl vettä liotukseen - 2
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Laita palat leivinpaperille pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, kurkuma ja suola.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kukkakaali 1 1/2 rkl rypsiöljyä 1 tl kurkumaa 1/4 tl suolaa - 3
Halkaise sipuli ja leikkaa päädyt pois, jätä kuori paikalleen. Sivele leikkuupintaan öljyä ja laita sipuli pellille leikkuupinta alaspäin. Laita valkosipulit kuorineen foliopalan päälle ja valuta niille tilkka öljyä. Sulje folio nyytiksi ja laita pellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali saa paahteista väriä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä - 4
Soseuta yrttiöljyn ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa 1/2 dl oliiviöljyä ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 5
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kukkakaalit, säästä nuppuja koristeeksi. Kuori sipulit ja lisää keittoon. Lisää valutetut pähkinät ja etikka. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Koristele annokset yrttiöljyllä ja kukkakaalinnupuilla.
Määrä Ainesosa 7 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) 1 - 2 tl valkoviinietikkaa
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1197
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1197
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























