Paahdettu kukkakaalikeitto

arvosana4/5

(17)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Pehmeä kukkakaalikeitto saa kermaisuutta cashewpähkinöistä. Vegaanisen kukkakaalikeiton kasvikset paahdetaan yhdellä kertaa uunissa ja annos viimeistellään yrttiöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlcashewpähkinöitä
2 dlvettä liotukseen
600 g(1 kpl) kukkakaali
1 1/2 rklrypsiöljyä
1 tlkurkumaa
1/4 tlsuolaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton)
1 - 2 tlvalkoviinietikkaa

Yrttiöljy

1/2 kplruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa
1/2 dloliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan.

    MääräAinesosa
    1 dlcashewpähkinöitä
    2 dlvettä liotukseen
  2. 2

    Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Laita palat leivinpaperille pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, kurkuma ja suola.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kukkakaali
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    1 tlkurkumaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Halkaise sipuli ja leikkaa päädyt pois, jätä kuori paikalleen. Sivele leikkuupintaan öljyä ja laita sipuli pellille leikkuupinta alaspäin. Laita valkosipulit kuorineen foliopalan päälle ja valuta niille tilkka öljyä. Sulje folio nyytiksi ja laita pellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali saa paahteista väriä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  4. 4

    Soseuta yrttiöljyn ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua persiljaa, basilikaa tai rakuunaa
    1/2 dloliiviöljyä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kukkakaalit, säästä nuppuja koristeeksi. Kuori sipulit ja lisää keittoon. Lisää valutetut pähkinät ja etikka. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Koristele annokset yrttiöljyllä ja kukkakaalinnupuilla.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton)
    1 - 2 tlvalkoviinietikkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä