Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele maa-artisokat sekä palsternakat.
Kuullota sipulit ja valkosipulit kattilassa öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon maa-artisokat ja palsternakat. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi, timjami, suola ja mustapippuri.
Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes juurespalat ovat kypsiä. Rouhi juuresten kypsyessä pekaanipähkinät veitsellä ja paahda ne pannulla.
Lisää keittoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Ohenna halutessasi vedellä. Ripottele pekaanipähkinämuru keittoannosten pinnalle.
Vinkki: Maa-artisokkien vaalea väri säilyy parhaiten, jos siirrät ne heti kuorimisen jälkeen kylmään sitruunanmehulla maustettuun veteen. Lihaisan keiton saat ripottelemalla pinnalle paistettua pekonia pekaanipähkinöiden sijaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
238
996
11,8 g
5,3 g
24,0 g
8,3 g
9,8 g
2,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli