Maa-artisokka-palsternakkakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Aromikkaat maa-artisokka ja palsternakka ovat juuresten aatelia. Täyteläinen sosekeitto maistuu pekaanipähkinöiden kanssa.
| 500 g | maa-artisokkia |
| 400 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | timjamia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 dl | ruokakermaa (1tlk) |
| PINNALLE | |
|---|---|
| pekaanipähkinöitä | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele maa-artisokat sekä palsternakat.
- 2.
Kuullota sipulit ja valkosipulit kattilassa öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon maa-artisokat ja palsternakat. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi, timjami, suola ja mustapippuri.
- 3.
Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes juurespalat ovat kypsiä. Rouhi juuresten kypsyessä pekaanipähkinät veitsellä ja paahda ne pannulla.
- 4.
Lisää keittoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Ohenna halutessasi vedellä. Ripottele pekaanipähkinämuru keittoannosten pinnalle.
Maa-artisokka-palsternakkakeitto
arvosana5/5
30 min
Aromikkaat maa-artisokka ja palsternakka ovat juuresten aatelia. Täyteläinen sosekeitto maistuu pekaanipähkinöiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | maa-artisokkia |
| 400 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | timjamia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 dl | ruokakermaa (1tlk) |
PINNALLE | |
| pekaanipähkinöitä | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele maa-artisokat sekä palsternakat.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 400 g palsternakkaa 500 g maa-artisokkia - 2
Kuullota sipulit ja valkosipulit kattilassa öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon maa-artisokat ja palsternakat. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi, timjami, suola ja mustapippuri.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 tl timjamia 1/4 tl mustapippuria 1 rkl öljyä 3/4 tl suolaa - 3
Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes juurespalat ovat kypsiä. Rouhi juuresten kypsyessä pekaanipähkinät veitsellä ja paahda ne pannulla.
Määrä Ainesosa pekaanipähkinöitä - 4
Lisää keittoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Ohenna halutessasi vedellä. Ripottele pekaanipähkinämuru keittoannosten pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa (1tlk)
Vinkki: Maa-artisokkien vaalea väri säilyy parhaiten, jos siirrät ne heti kuorimisen jälkeen kylmään sitruunanmehulla maustettuun veteen. Lihaisan keiton saat ripottelemalla pinnalle paistettua pekonia pekaanipähkinöiden sijaan.
Ravintosisältö
240
Energiaa kcal
1007
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
240
Energiaa kcal
1007
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























