Maukas mustajuurikeitto

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Mustajuurikeitto on astetta parempi, mutta helppo sosekeitto. Mustajuuri kypsyy noin 10-15 minuutissa. Voit paahtaa mustajuurikeiton päälle ilmakuivattua kinkkua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gmustajuuria
200 gjauhoista perunaa
1/2 kplsitruunaa
1 kplpieni sipuli
2 tlöljyä
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
2 dlkermaa
1/2 tltimjamia
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi veteen ja purista joukkoon sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.

    MääräAinesosa
    600 gmustajuuria
    200 gjauhoista perunaa
    1/2 kplsitruunaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja lisää juurekset liemeen. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät täysin.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli
    2 tlöljyä
    8 dlvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Lisää kerma ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä ja kuumenna keitto.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    1/2 tltimjamia

Vinkki: Oiva lisäke keitolle syntyy rapeasta ilmakuivatusta kinkusta. Paahda viipaleet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunaa, 8 dl Vettä, 0,5 tl Timjamia, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä