Maa-artisokkasosekeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Pehmeä ja aromikas maa-artisokkasosekeitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi ateriaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kgmaa-artisokkaa
5 kpljauhoista perunaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 lkasvislientä
1 dlkermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää

Pinnalle

kurpitsansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuori maa-artisokat ja paloittele pienemmiksi. Laita ne kylmään veteen etteivät ne tummu. Kuori perunat, sipuli ja valkosipuli ja pilko pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kgmaa-artisokkaa
    5 kpljauhoista perunaa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Keitä kasvikset kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.

    MääräAinesosa
    1 lkasvislientä
  3. 3

    Lisää keittoon kerma ja mausta suolalla ja muskottipähkinällä.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmuskottipähkinää
  4. 4

    Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla hetken aikaa. Tarjoa keiton kanssa siemeniä ja leipää.

    MääräAinesosa
    kurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää, Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.7.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä