Maa-artisokkasosekeitto

Pehmeä ja aromikas sosekeitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi ateriaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kgmaa-artisokkaa
5 kpljauhoista perunaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 lkasvislientä
1 dlkermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää

Päälle

kurpitsansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuori maa-artisokat ja paloittele pienemmiksi. Laita kylmään veteen etteivät ne tummu. Kuori perunat ja paloittele. Kuori sipulit ja paloittele. Keitä kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoa lisukkeena kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä. Tarjoa leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Muskottipähkinää, Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä