Maa-artisokkasosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maa-artisokkasosekeitto

Maa-artisokkasosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pehmeä ja aromikas sosekeitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi ateriaksi.

Ainekset

1/2 kg
Maa-artisokkaa
5 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 l
Kasvislientä
1 dl
Kermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää

päälle

Kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori maa-artisokat ja paloittele pienemmiksi. Laita kylmään veteen etteivät ne tummu. Kuori perunat ja paloittele. Kuori sipulit ja paloittele. Keitä kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoa lisukkeena kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä. Tarjoa leivän kanssa.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

961

230

11,8 g

7,5 g

23,8 g

3,0 g

6,0 g

3,5 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Muskottipähkinää,

Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli