Huuhtele ja kuori juurekset. Leikkaa ne 1–2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Laita palat litramittaan, niin tiedät, kuinka paljon juureksia mahtuu 1 litraan. Kaada juurekset kattilaan. Lisää 1 l vettä. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutiot. Säädä liesi keskilämmölle. Keitä 15 minuuttia.
Kokeile juuresten kypsyyttä haarukalla. Jos ne ovat pehmeitä, sammuta liesi ja siirrä kattila pois liedeltä. Jos kasvikset ovat kovia, keitä vielä 5 minuuttia. Anna keiton jäähtyä.
Lisää tuorejuusto juuresten joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella niin, että pidät sekoittimen terän koko ajan keiton pinnan alla. Näin keitto ei roisku. Jos käytät tehosekoitinta, kaada keitto ja tuorejuusto tehosekoittimen kulhoon. Sulje kansi hyvin ja pidä sitä paikallaan samalla, kun kone soseuttaa keiton.
Kaada keitto takaisin kattilaan ja laita kattila liedelle. Lämmitä keitto. Annostele keitto kulhoihin ja koristele siemenillä.
Vinkki! Sosekeitto on helppo tehdä, koska kasviksia ja vettä tulee aina saman verran. Kasvissosekeittoon sopivat erilaiset juurekset, parsa- ja kukkakaalit ja kurpitsat. Tee sekoitus omista lempikasviksistasi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
172
720
11,0 g
1,8 g
9,3 g
7,0 g
5,3 g
6,0 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli