Helppo kalakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Seitikuutioista tehty kalakeitto on helppo ja edullinen arkiruoka. Mausta keitto tillillä ja sitruunapippurilla, ja nautiskele tuoreen ruisleivän kanssa.
| 600 g | perunaa (6 kpl) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo.
- 2.
Kuullota sipulia ja purjoa hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- 3.
Kuutioi pakasteseiti. Lisää kalakuutiot ja sitruunapippuri liemeen. Anna keiton kiehua, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Lisää maito ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.
Seitikuutioista tehty kalakeitto on helppo ja edullinen arkiruoka. Mausta keitto tillillä ja sitruunapippurilla, ja nautiskele tuoreen ruisleivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perunaa (6 kpl) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo.
Määrä Ainesosa 600 g perunaa (6 kpl) 1 kpl sipuli 1/2 kpl purjoa - 2
Kuullota sipulia ja purjoa hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) 6 kpl maustepippuria - 3
Kuutioi pakasteseiti. Lisää kalakuutiot ja sitruunapippuri liemeen. Anna keiton kiehua, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Lisää maito ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) pakasteseitiä 1 tl sitruunapippuria 2 dl maitoa 1 dl hienonnettua tilliä
Vinkki: Voit käytää tuoreen tillin sijaan 1–2 rkl kuivattua tilliä
Ravintosisältö
258
Energiaa kcal
1080
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
258
Energiaa kcal
1080
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl Maustepippuria, 1 tl Sitruunapippuria, 1 dl hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












