Helppo kalakeitto

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min

Seitikuutioista tehty kalakeitto on helppo ja edullinen arkiruoka. Mausta keitto tillillä ja sitruunapippurilla, ja nautiskele tuoreen ruisleivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gperunaa (6 kpl)
1 kplsipuli
1/2 kplpurjoa
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
6 kplmaustepippuria
400 g(1 pkt) pakasteseitiä
1 tlsitruunapippuria
2 dlmaitoa
1 dlhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo.

    MääräAinesosa
    600 gperunaa (6 kpl)
    1 kplsipuli
    1/2 kplpurjoa
  2. 2

    Kuullota sipulia ja purjoa hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
    6 kplmaustepippuria
  3. 3

    Kuutioi pakasteseiti. Lisää kalakuutiot ja sitruunapippuri liemeen. Anna keiton kiehua, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Lisää maito ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) pakasteseitiä
    1 tlsitruunapippuria
    2 dlmaitoa
    1 dlhienonnettua tilliä

Vinkki: Voit käytää tuoreen tillin sijaan 1–2 rkl kuivattua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl Maustepippuria, 1 tl Sitruunapippuria, 1 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä