Helppo kalakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo kalakeitto

Helppo kalakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Seitikuutioista valmistuva kalakeitto on helppo arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Mausta keitto tillillä ja nauti tuoreen ruisleivän kera.

Ainekset

600 g
Perunaa (6 kpl)
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
Vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
6 kpl
Maustepippuria
400 g
(1 pkt) pakasteseitiä kuutioina
1 tl
Sitruunapippuria
2 dl
Maitoa
1 dl
hienonnettua tai 1–2 rkl kuivattua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli. Huuhtele purjo ja leikkaa se suikaleiksi.

600 g
Perunaa (6 kpl)
1 kpl
Sipuli
1/2 kpl
purjoa
2

Kuullota sipulia ja purjoa hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

1 l
Vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
6 kpl
Maustepippuria
1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää pakasteseitikuutiot ja sitruunapippuri. Anna keiton kiehua, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Lisää maito ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

400 g
(1 pkt) pakasteseitiä kuutioina
1 tl
Sitruunapippuria
1 dl
hienonnettua tai 1–2 rkl kuivattua tilliä
2 dl
Maitoa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 1.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1068

256

5,3 g

0,8 g

27,3 g

4,3 g

2,0 g

22,3 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

6 kpl Maustepippuria,

1 tl Sitruunapippuria,

1 dl hienonnettua tai 1–2 rkl kuivattua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli