Juustoinen kalakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Parsakaali ja punasipuli tuovat väriä kalasoppaan. Hyppysellinen chiliä antaa mukavasti potkua lempeälle suosikkikeitolle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnieriä- tai kirjolohifileetä
1/2 tlsuolaa
250 g(1 kpl) parsakaali
3 kplporkkanaa
1 kplpunasipuli
6 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
250 gsulatejuustoa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/4 tlchiliä tai ripaus chilihiutaleita
1 ruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kalafilee nahattomaksi ja viipaloi kala. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    400 gnieriä- tai kirjolohifileetä
  2. 2

    Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi varret. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja kuutioi sipuli.

    MääräAinesosa
    250 g(1 kpl) parsakaali
    3 kplporkkanaa
    1 kplpunasipuli
  3. 3

    Kuumenna vesi ja kalaliemikuutio kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
  4. 4

    Paloittele tai lusikoi sulatejuusto keittoon. Lisää kerma. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää kalapalat ja chili. Kuumenna kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    250 gsulatejuustoa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/4 tlchiliä tai ripaus chilihiutaleita
    1 ruukku tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Sanna Laukkanen
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä