Juustoinen kalakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Parsakaali ja punasipuli tuovat väriä kalasoppaan. Hyppysellinen chiliä antaa mukavasti potkua lempeälle suosikkikeitolle.
| 400 g | nieriä- tai kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 kpl) parsakaali |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 250 g | sulatejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/4 tl | chiliä tai ripaus chilihiutaleita |
| 1 | ruukku tilliä |
- 1.
Leikkaa kalafilee nahattomaksi ja viipaloi kala. Mausta suolalla.
- 2.
Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi varret. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja kuutioi sipuli.
- 3.
Kuumenna vesi ja kalaliemikuutio kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.
- 4.
Paloittele tai lusikoi sulatejuusto keittoon. Lisää kerma. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää kalapalat ja chili. Kuumenna kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Juustoinen kalakeitto
Parsakaali ja punasipuli tuovat väriä kalasoppaan. Hyppysellinen chiliä antaa mukavasti potkua lempeälle suosikkikeitolle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | nieriä- tai kirjolohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 kpl) parsakaali |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 250 g | sulatejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/4 tl | chiliä tai ripaus chilihiutaleita |
| 1 | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Leikkaa kalafilee nahattomaksi ja viipaloi kala. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 400 g nieriä- tai kirjolohifileetä - 2
Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi varret. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja kuutioi sipuli.
Määrä Ainesosa 250 g (1 kpl) parsakaali 3 kpl porkkanaa 1 kpl punasipuli - 3
Kuumenna vesi ja kalaliemikuutio kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 6 dl vettä 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) - 4
Paloittele tai lusikoi sulatejuusto keittoon. Lisää kerma. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää kalapalat ja chili. Kuumenna kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
Määrä Ainesosa 250 g sulatejuustoa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/4 tl chiliä tai ripaus chilihiutaleita 1 ruukku tilliä
Ravintosisältö
464
Energiaa kcal
1944
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
464
Energiaa kcal
1944
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
33,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























