Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
pinaattikeitto

Pinaattikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lempeä pinaattikeitto on koko perheen lempiruoka. Pakastepinaatista itse tehty perinteinen pinaattikeitto on valmista vartissa.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
margariinia tai voita
4 rkl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
ripaus valko- tai mustapippuria

Lisäksi

4 kpl
kananmunaa keitettynä
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta. Kaada maito vähitellen kattilaan ja sekoita samalla hyvin. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 5 minuuttia.

50 g
margariinia tai voita
4 rkl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
2

Lisää jäinen pinaatti liemeen ja kuumenna keittoa, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja pippurilla.

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
ripaus valko- tai mustapippuria
3

Viimeistele annokset halutessasi ruohosipulilla. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.

2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)
4 kpl
kananmunaa keitettynä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.1.2022
Muokattu: 21.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1305

19,0 g

7,8 g

18,3 g

12,8 g

1,0 g

16,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valko- tai mustapippuria,

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli