Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta. Kaada maito vähitellen kattilaan ja sekoita samalla hyvin. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 5 minuuttia.
Lisää jäinen pinaatti liemeen ja kuumenna keittoa, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Viimeistele annokset halutessasi ruohosipulilla. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
312
1305
19,0 g
7,8 g
18,3 g
12,8 g
1,0 g
16,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus valko- tai mustapippuria,
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli