Nakkikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nakkikeitto

Nakkikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helpota arkea valmistamalla nakkikeitto pakastekasviksista. Nopeasti valmistuva soppa saa makua paahdetuista nakeista, sulatejuustosta ja currysta.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(1 pkt) nakkeja
1 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota
750 g
(1 ps) pakastekasviksia
1 dl
Tomaattipyreetä
100 g
sulatejuustoa
1 tl
Currya
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paloittele nakit. Paahda ne kuivalla pannulla.

400 g
(1 pkt) nakkeja
2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele silputulla persiljalla. Tarjoa keitto leivän kanssa.

2 kpl
Lihaliemikuutiota
1 dl
Tomaattipyreetä
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
750 g
(1 ps) pakastekasviksia
1 l
Vettä
100 g
sulatejuustoa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Currya

Vinkki: Korvaa nakit lenkki- tai siskonmakkaralla.

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 10.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1302

311

16,0 g

6,8 g

17,8 g

11,0 g

6,0 g

18,8 g

3,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli