Täyteläinen tomaatti-kalakeitto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Tämän helpommin ei lohikeitto synny. Sekoita nopea soppa valmiista tomaattikeitosta, kirjolohesta ja pakastepavuista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gkirjolohifileetä (nahatonta)
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku tilliä
570 ml(1 ps) tomaattikeittoa (gluteenitonta)
200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
2 dlvettä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)

Valmistus

  1. 1

    Nypi mahdolliset ruodot lohifileestä. Kuutioi kala ja mausta suolalla. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    400 gkirjolohifileetä (nahatonta)
    1/2 tlsuolaa
    1 kplruukku tilliä
  2. 2

    Kuumenna tomaattikeitto. Lisää jäiset pavut ja keitä 1 minuutti. Lisää kalapalat, vesi ja kerma. Murenna sekaan kalaliemikuutio.

    MääräAinesosa
    570 ml(1 ps) tomaattikeittoa (gluteenitonta)
    200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
    2 dlvettä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 2 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Viimeistele tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä