Punainen linssikeitto

arvosana4/5

(20)arviota
4 Annosta

30 min

Kasviksilla ja valkosipulilla terästetty linssikeitto on täyttävää arkiruokaa. Helppo ja terveellinen keitto valmistuu sukkelasti yksinkertaisista aineksista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
1 kplpaprika
2 rklrypsiöljyä
50 g(2 rkl) tomaattipyreetä
2 tlpaprikajauhetta
1 1/5 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dlpunaisia linssejä
1 kplruukku persiljaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja sipuli. Suikaloi sipuli ja viipaloi porkkanat. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplporkkanaa
    1 kplsipuli
    1 kplpaprika
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    50 g(2 rkl) tomaattipyreetä
    2 tlpaprikajauhetta
  3. 3

    Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.

    MääräAinesosa
    1 1/5 lvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    2 dlpunaisia linssejä
  4. 4

    Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku persiljaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä