Punainen linssikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Kasviksilla ja valkosipulilla terästetty linssikeitto on täyttävää arkiruokaa. Helppo ja terveellinen keitto valmistuu sukkelasti yksinkertaisista aineksista.
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | (2 rkl) tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 1/5 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | punaisia linssejä |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja sipuli. Suikaloi sipuli ja viipaloi porkkanat. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.
- 3.
Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.
- 4.
Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.
Kasviksilla ja valkosipulilla terästetty linssikeitto on täyttävää arkiruokaa. Helppo ja terveellinen keitto valmistuu sukkelasti yksinkertaisista aineksista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 50 g | (2 rkl) tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 1/5 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 dl | punaisia linssejä |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja sipuli. Suikaloi sipuli ja viipaloi porkkanat. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli 1 kpl paprika - 2
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 50 g (2 rkl) tomaattipyreetä 2 tl paprikajauhetta - 3
Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.
Määrä Ainesosa 1 1/5 l vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 2 dl punaisia linssejä - 4
Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku persiljaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria
Ravintosisältö
221
Energiaa kcal
924
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
221
Energiaa kcal
924
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























