Punainen linssikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punainen linssikeitto

Punainen linssikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasviksilla ja valkosipulilla terästetty linssikeitto on helppo ja terveellinen arkiruoka. Ruokaisa linssikeitto valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Paprika
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattisosetta (pyreetä)
2 tl
Paprikajauhetta
1 1/5 l
Vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
punaisia linssejä
1 kpl
ruukku persiljaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipuli. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista kanta ja siemenenkota. Suikaloi paprika.

1 kpl
Sipuli
2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Paprika
2

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattisose ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattisosetta (pyreetä)
2 tl
Paprikajauhetta
3

Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.

1 1/5 l
Vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
punaisia linssejä
4

Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.

1 kpl
ruukku persiljaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

873

208

8,3 g

0,8 g

21,3 g

3,8 g

3,5 g

10,3 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 4 kpl valkosipulinkynttä,

2 rkl tomaattisosetta (pyreetä),

1,2 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli