Punainen linssikeitto
Ainekset
Valmistus
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja sipuli. Suikaloi sipuli ja viipaloi porkkanat. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.
Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.
Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
924
8,3 g
0,8 g
23,3 g
5,0 g
3,8 g
11,3 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli