Perinteinen hernekeitto

arvosana4/5

(6)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Perinteisen hernekeiton maku on kaiken vaivan arvoinen! Liota kuivatut herneet yön yli ja keitä niitä pari tuntia luullisen lihan kanssa hitaasti haudutellen.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 gkuivattuja herneitä
2 1/2 lvettä
1 kgporsaan suolalapaa
1 kplsipuli
1 rklsinappia
1/2 tlmeiramia
1/2 - 1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Laita herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.

    MääräAinesosa
    500 gkuivattuja herneitä
  2. 2

    Siivilöi herneet ja laita isoon kattilaan. Mittaa päälle 2,5 litraa kylmää vettä ja lisää liha kattilaan. Kuumenna vesi hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se keittoon. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 lvettä
    1 kgporsaan suolalapaa
    1 kplsipuli
  3. 3

    Ota liha keitosta leikkuulaudalle, poista luu ja rasva. Paloittele liha. Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet keittoon ja kiehauta keitto.

    MääräAinesosa
    1 rklsinappia
    1/2 tlmeiramia
    1/2 - 1 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 l Vettä, 0.5 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
16.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä