Perinteinen hernekeitto
Ainekset
Näin teet
Poista herneistä roskat ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kaada herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.
Valuta herneistä vesi ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää joukkoon liha.
Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.
Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha.
Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 14 g | 139 g |
Proteiinia | 29 g | 287 g |
Rasvaa | 14 g | 143 g |
Kuituja | 10 g | 101 g |
Energiaa kj | 1342 | 13418 |
Energiaa kcal | 321 | 3206 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 2,5 l Vettä
Suolaa
0.5 tl Meiramia
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 14 g | 139 g |
Proteiinia | 29 g | 287 g |
Rasvaa | 14 g | 143 g |
Kuituja | 10 g | 101 g |
Energiaa kj | 1342 | 13418 |
Energiaa kcal | 321 | 3206 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 2,5 l Vettä
Suolaa
0.5 tl Meiramia