Poista herneistä roskat ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kaada herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.
Valuta herneistä vesi ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää joukkoon liha.
Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.
Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha.
Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1342
321
14,3 g
4,8 g
13,9 g
1,7 g
10,1 g
28,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 2,5 l Vettä,
Suolaa,
0,5 tl Meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli