Perinteinen hernekeitto - Yhteishyvä

Perinteinen hernekeitto

Resepti perinteinen hernekeitto
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Reseptin hitaasti haudutettava perinteinen hernekeitto syntyy kuivatuista herneistä ja porsaan suolalavasta.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 - 2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Sinappia
Suolaa
1/2 tl
Meiramia

Näin teet

1

Poista herneistä roskat ja huuhtele kylmällä vedellä.

500 g
Kuivattuja herneitä
2

Kaada herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.

3

Valuta herneistä vesi ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää joukkoon liha.

2 - 2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
4

Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.

1 kpl
Sipuli
5

Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha.

6

Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.

1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Meiramia
Suolaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 25.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g139 g
Proteiinia29 g287 g
Rasvaa14 g143 g
Kuituja10 g101 g
Energiaa kj1342 13418
Energiaa kcal321 3206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 2,5 l Vettä

  • Suolaa

  • 0.5 tl Meiramia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g139 g
Proteiinia29 g287 g
Rasvaa14 g143 g
Kuituja10 g101 g
Energiaa kj1342 13418
Energiaa kcal321 3206

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 2,5 l Vettä

  • Suolaa

  • 0.5 tl Meiramia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.