Perinteinen hernekeitto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Resepti perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Reseptin hitaasti haudutettava perinteinen hernekeitto syntyy kuivatuista herneistä ja porsaan suolalavasta.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä
2 - 2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Sinappia
Suolaa
1/2 tl
Meiramia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista herneistä roskat ja huuhtele kylmällä vedellä.

500 g
Kuivattuja herneitä
2

Kaada herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.

3

Valuta herneistä vesi ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää joukkoon liha.

2 - 2 1/2 l
Vettä
1 kg
Porsaan suolalapaa
4

Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.

1 kpl
Sipuli
5

Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha.

6

Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.

1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Meiramia
Suolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1342

321

14,3 g

4,8 g

13,9 g

1,7 g

10,1 g

28,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 2,5 l Vettä,

Suolaa,

0,5 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli