
Perinteinen hernekeitto
Ainekset
Valmistus
Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Laita herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.
Siivilöi herneet ja laita isoon kattilaan. Mittaa päälle 2,5 litraa kylmää vettä ja lisää liha kattilaan. Kuumenna vesi hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se keittoon. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.
Ota liha keitosta leikkuulaudalle, poista luu ja rasva. Paloittele liha. Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet keittoon ja kiehauta keitto.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
323
1353
14,3 g
4,8 g
14,2 g
1,9 g
10,5 g
28,9 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 l Vettä,
0,5 tl Meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli