Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.
Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa kesäkurpitsakeitto siemensekoituksen, basilikan ja leivän kanssa.
Vinkki! Tee keitosta astetta ruokaisampi lisäämällä pinnalle paahdettuja kikherneitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
949
18,0 g
2,0 g
8,5 g
8,5 g
3,3 g
6,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Valkosipulinkynttä,
(suolaa),
basilikanlehtiä,
leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli