Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia.
Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile paahdettujen kikherneiden tai siementen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
518
124
9,0 g
1,5 g
7,3 g
6,8 g
2,0 g
2,0 g
2,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
8 dl Vettä,
Ruukku basilikaa,
(suolaa),
Esim, paahdettuja kikherneitä tai siemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli