Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kevyt kesäkurpitsakeitto maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Ripauta keiton pinnalle siemeniä ja tarjoa kurpitsakeitto leivän kanssa. Kokeile kesäkurpitsakeittoa myös paahdettujen kikherneiden kanssa - ohjeen löydät vinkistä!

Ainekset

1 1/5 kg
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
(suolaa)

Lisäksi tarjoiluun

1 dl
siemensekoitusta
basilikanlehtiä
leipää

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.

1 1/5 kg
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2

Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
(suolaa)
1 dl
siemensekoitusta
3

Tarjoa kesäkurpitsakeitto siemensekoituksen, basilikan ja leivän kanssa.

1 dl
siemensekoitusta
basilikanlehtiä
leipää

Vinkki! Tee keitosta astetta ruokaisampi lisäämällä pinnalle paahdettuja kikherneitä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 12.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

949

18,0 g

2,0 g

8,5 g

8,5 g

3,3 g

6,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Valkosipulinkynttä,

(suolaa),

basilikanlehtiä,

leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli