Kesäkurpitsakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkurpitsasosekeitto

Kesäkurpitsakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkurpitsakeitto maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Tarjoile paahdettujen kikherneiden tai siementen kanssa. Paahdettujen kikherneiden reseptin löydät palvelustamme.

Ainekset

1 kg
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita
1 kpl
Ruukku basilikaa
(suolaa)

lisäksi

Esim. paahdettuja kikherneitä tai siemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia.

1 kg
Kesäkurpitsaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutioita
2

Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile paahdettujen kikherneiden tai siementen kanssa.

1 kpl
Ruukku basilikaa
(suolaa)
Esim. paahdettuja kikherneitä tai siemeniä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 17.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

518

124

9,0 g

1,5 g

7,3 g

6,8 g

2,0 g

2,0 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

8 dl Vettä,

Ruukku basilikaa,

(suolaa),

Esim, paahdettuja kikherneitä tai siemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli