Kesäkurpitsakeitto

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Kevyt kesäkurpitsakeitto maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Ripauta keiton pinnalle siemeniä ja tarjoa kurpitsakeitto leivän kanssa. Kokeile kesäkurpitsakeittoa myös paahdettujen kikherneiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgkesäkurpitsaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
(suolaa)

Lisäksi tarjoiluun

1 dlsiemensekoitusta
basilikanlehtiä
leipää

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgkesäkurpitsaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
  2. 2

    Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
    (suolaa)
  3. 3

    Tarjoa kesäkurpitsakeitto siemensekoituksen, basilikan ja leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlsiemensekoitusta
    basilikanlehtiä
    leipää

Vinkki! Tee keitosta astetta ruokaisampi lisäämällä pinnalle paahdettuja kikherneitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Valkosipulinkynttä, (suolaa), basilikanlehtiä, leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
16.9.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä