Paahdetut kikherneet

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Paahdetut kikherneet sopivat naposteluun sekä keiton ja salaatin lisäkkeeksi. Kihkernelisäke syntyy helposti esikeitetyistä kikherneistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 prk, 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 rkloliiviöljyä
1 tljuustokuminaa
1 tlsokeria
1/2 tlsambal oelek -chilitahnaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valuta kikherneet ja sekoita kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk, 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
    2 rkloliiviöljyä
    1 tljuustokuminaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlsambal oelek -chilitahnaa
  2. 2

    Levitä kikherneet leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia muutaman kerran sekoittaen.

Vinkki: Paahdetut kikherneet sopivat naposteluun, keiton ja salaatin lisäkkeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä