Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-pastakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helppo jauheliha-pastakeitto on reilu koko perheen arkiruoka, joka muistuttaa italialaista minestronekeittoa. Viimeistele täyteläinen jauhelihakeitto sulatejuustolla.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Jauhelihaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 l
Vettä
2 kpl
kasvis- tai lihaliemikuutiota
2 dl
Kuviopastaa (esim. fusillia)
250 g
(1 ps) sekavihanneksia (pakaste)
100 g
Sulatejuustoa

Lisäksi

tuoretta persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi, lisää sipulit paistamisen loppupuolella. Mausta jauheliha tomaattipyreellä, paprikajauheella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Jauhelihaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen maustettu jauheliha, pasta ja jäiset kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai pastapakkauksen ohjeen mukaan.

3

Lisää lopuksi sulatejuusto keittoon ja kuumenna. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

100 g
Sulatejuustoa
tuoretta persiljaa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1051

11,7 g

5,0 g

15,0 g

1,8 g

2,0 g

20,5 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattipyreetä,

tuoretta persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli