Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattikeitto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä täyteläinen tomaattikeitto tuoreista kypsistä tomaateista tai kätevistä säilyketomaateista. Lisää lempeään lounaskeittoon hyvää makua pilkkomalla mukaan pieni paprika ja pala purjoa sekä reilusti basilikaa.

Ainekset

6 kpl
tomaattia tai 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
1 - 2 kpl
Sipulia
1 kpl
peruna, jauhoinen lajike
1/4 kpl
purjoa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 kpl
paprika (pieni)
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
Vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
(ruukku) basilikaa
2 dl
ruokakermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese tomaatit. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot tai pistele niihin haarukalla reikiä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuutioi paprika.

6 kpl
tomaattia tai 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
1 - 2 kpl
Sipulia
1 kpl
peruna, jauhoinen lajike
1/4 kpl
purjoa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 kpl
paprika (pieni)
2

Kiehauta vesi. Laita tomaatit kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Kun tomaattien kuori alkaa halkeilla, siirrä tomaatit leikkuulaudalle. Säästä vesi. Kuori ja kuutioi tomaatit. Säilyketomaatteja ei tarvitse esivalmistella.

8 dl
Vettä
3

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli, purjo ja paprika. Kaada kuuma vesi tomaattikulhosta kattilaan. Lisää liemikuutiot, perunat, tomaatit ja puolet basilikasta. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
(ruukku) basilikaa
4

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerma ja jauhot keskenään ja kaada keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

2 dl
ruokakermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
5

Mausta keitto sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna loppu basilika ja lisää se keiton pinnalle.

1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.7.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

166

695

11,3 g

3,3 g

11,3 g

7,0 g

2,8 g

2,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl kasvisliemikuutiota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli