Tomaattikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaattikeitto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tomaattikeitto on maukas ja kevyt keitto, joka sopii esimerkiksi lounaaksi tai alkuruoaksi.

Ruokavaliot

Ainekset

1 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Kasvis- tai yrttiliemikuutiota esim. valkosipuli-persilja-tai basilicakuutio
(2-3 perunaa tai 1 dl perunajauhetta)
Pala purjoa
5 - 8 kpl
Kypsää tomaattia tai 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
Ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria
Basillicaa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Pala maustepaprikaa
3/4 l
Vettä

suurus

1 rkl
Voita
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
(kermaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaihe 1Varaa ainekset esille. Huuhdo kasvikset. Kiehauta kattilassa vesi. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot tai pistele niihin haarukalla reikiä. Laita tomaatit kuumankestävään kulhoon. Kuori ja lohko sipuli ja muut kasvikset.Vaihe 2Kaada kiehuva vesi tomaattien päälle ja peitä kulho kannella. Seisota 5-10 minuuttia. Kuumenna öljy kattilassa ja sipuli-, valkosipuli- ja maustepaprikapalat siinä. SekoitaVaihe 3Kaada tomaattien päältä vettä takaisin kattilaan. Lisää sinne myös liemikuutiot, perunalohkot ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi. Kuori tomaatit ja lohko sekaanVaihe 4Soseuta kypsät kasvikset. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.Vaihe 5Sekoita jauhot ja voi haarukalla sekaisin. Lisää suurus keittoon. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Lisää kerma, jos haluat. Koristele ja tarjoa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste
Julkaistu: 20.7.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.