Pese tomaatit. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot tai pistele niihin haarukalla reikiä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuutioi paprika.
Kiehauta vesi. Laita tomaatit kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Kun tomaattien kuori alkaa halkeilla, siirrä tomaatit leikkuulaudalle. Säästä vesi. Kuori ja kuutioi tomaatit. Säilyketomaatteja ei tarvitse esivalmistella.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli, purjo ja paprika. Kaada kuuma vesi tomaattikulhosta kattilaan. Lisää liemikuutiot, perunat, tomaatit ja puolet basilikasta. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerma ja jauhot keskenään ja kaada keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Mausta keitto sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna loppu basilika ja lisää se keiton pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
166
695
11,3 g
3,3 g
11,3 g
7,0 g
2,8 g
2,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl kasvisliemikuutiota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli