Borssikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Borssikeitto

Borssikeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Kauniin punainen venäläinen borssi on maukas ja helppo keitto. Viimeistele annokset nokareella smetanaa.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa

Näin teet

1

Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.

50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
300 g
Punajuurta
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
2

Lisää vesi, lihaliemikuutiot sekä mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
3

Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.

200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa
Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 22.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa29 g117 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1434 5735
Energiaa kcal343 1371

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 l vettä

  • 5 kpl Maustepippuria

  • 1 kpl Laakerinlehti

  • 1 tl Suolaa

  • 1/3 ruukkua persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g40 g
Proteiinia9 g34 g
Rasvaa29 g117 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1434 5735
Energiaa kcal343 1371

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • 1 l vettä

  • 5 kpl Maustepippuria

  • 1 kpl Laakerinlehti

  • 1 tl Suolaa

  • 1/3 ruukkua persiljaa

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.