Borssikeitto - Yhteishyvä

Borssikeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Maukas venäläinen borssikeitto valmistuu helposti punajuurista ja maustuu smetanalla.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
Selleriä (50 g)
1 rkl
Etikkaa
1 kpl
Sipuli
300 g
Keräkaalia
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 l
Lihalientä
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
200 g
Nakkeja

TARJOILUUN

Smetanaa tai ranskankermaa

Näin teet

1

Kuori ja raasta punajuuret, porkkana ja selleri erikseen karkeaksi raasteeksi. Valuta punajuurien joukkoon etikka ja sekoita hyvin. Kuori ja leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota pannulla kasvissuikaleita kuumassa öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattisose.

300 g
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
Selleriä (50 g)
1 rkl
Etikkaa
1 kpl
Sipuli
300 g
Keräkaalia
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
2

Nosta kasvikset kattilaan ja lisää samalla lihaliemi sekä mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1/2 –1 tuntia. Anna keiton vielä hieman aikaa hautua kannen alla ennen tarjoilua. Lisää keittoon pannulla kevyesti ruskistetut nakit sekä hienonnettu persilja. Tarjoile keitto smetanan tai ranskankerman kanssa.

1 l
Lihalientä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
200 g
Nakkeja
Smetanaa tai ranskankermaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa