Borssikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Borssikeitto

Borssikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kauniin punainen venäläinen borssi on maukas ja helppo keitto. Viimeistele annokset nokareella smetanaa.

Ainekset

300 g
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
5 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.

50 g
juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
300 g
Punajuurta
1 rkl
Etikkaa
300 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
2

Lisää vesi, lihaliemikuutiot sekä mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

1 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
3

Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.

200 g
(1 pkt) nakkeja
1/3 ruukkua persiljaa
120 g
(1 prk) smetanaa
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1434

343

29,3 g

12,5 g

10,0 g

9,5 g

3,8 g

8,5 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

1 l vettä,

5 kpl Maustepippuria,

1 kpl Laakerinlehti,

1 tl Suolaa,

1/3 ruukkua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli