Borssikeitto

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kauniin punainen borssi on maukas ja helppo, alkuaan ukrainalainen keitto. Voit valmistaa tämän nakeilla rikastetun punajuurikeiton myös kasvisversiona. Viimeistele annokset halutessasi smetanalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpunajuurta
1 kplporkkana
50 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
1 rkletikkaa
300 gkeräkaalia
2 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattisosetta
1 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota (gluteenitonta)
5 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
1 tlsuolaa
200 g(1 pkt) nakkeja
1/2 kplruukku persiljaa
120 g(1 prk) smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.

    MääräAinesosa
    50 gjuuriselleriä
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
    300 gpunajuurta
    1 rkletikkaa
    300 gkeräkaalia
    2 rklrypsiöljyä
    2 rkltomaattisosetta
  2. 2

    Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kpllihaliemikuutiota (gluteenitonta)
    1 tlsuolaa
    1 kpllaakerinlehti
    5 kplmaustepippuria
  3. 3

    Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) nakkeja
    1/2 kplruukku persiljaa
    120 g(1 prk) smetanaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattisosetta, 1 kpl Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä