Borssikeitto
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauniin punainen borssi on maukas ja helppo, alkuaan ukrainalainen keitto. Voit valmistaa tämän nakeilla rikastetun punajuurikeiton myös kasvisversiona. Viimeistele annokset halutessasi smetanalla.
| 300 g | punajuurta |
| 1 kpl | porkkana |
| 50 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | etikkaa |
| 300 g | keräkaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | (1 pkt) nakkeja |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
- 1.
Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.
- 2.
Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.
- 3.
Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.
Kauniin punainen borssi on maukas ja helppo, alkuaan ukrainalainen keitto. Voit valmistaa tämän nakeilla rikastetun punajuurikeiton myös kasvisversiona. Viimeistele annokset halutessasi smetanalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | punajuurta |
| 1 kpl | porkkana |
| 50 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | etikkaa |
| 300 g | keräkaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | (1 pkt) nakkeja |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.
Määrä Ainesosa 50 g juuriselleriä 1 kpl sipuli 1 kpl porkkana 300 g punajuurta 1 rkl etikkaa 300 g keräkaalia 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattisosetta - 2
Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl lihaliemikuutiota (gluteenitonta) 1 tl suolaa 1 kpl laakerinlehti 5 kpl maustepippuria - 3
Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) nakkeja 1/2 kpl ruukku persiljaa 120 g (1 prk) smetanaa
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattisosetta, 1 kpl Laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























