Thaimaalainen kalakeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Thaimaalainen kalakeitto on maukas arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Inkivääri, lime ja sweet chili -ruokakerma vauhdittavat makumatkalle Aasiaan.
| 500 g | (5−6 kpl) perunaa |
| 200 g | (3 kpl) porkkanaa |
| 1 - 2 cm | inkivääriä |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 8 dl | vettä |
| 400 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 250 ml | (1 prk) sweet chili -ruokakermaa |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat ja leikkaa porkkanat ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta myös hyvin pesty limen kuori ja purista limen mehu.
- 2.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää inkivääri, limenkuori ja sokeri. Kuullota hetki ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia.
- 3.
Kuutioi kala (poista ruodot tarvittaessa ensin) ja hienonna ruohosipuli. Lisää kala, ruohosipuli ja kerma keittoon. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Viimeistele limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
Thaimaalainen kalakeitto on maukas arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Inkivääri, lime ja sweet chili -ruokakerma vauhdittavat makumatkalle Aasiaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (5−6 kpl) perunaa |
| 200 g | (3 kpl) porkkanaa |
| 1 - 2 cm | inkivääriä |
| 1 kpl | lime |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 8 dl | vettä |
| 400 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 250 ml | (1 prk) sweet chili -ruokakermaa |
| 1 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat ja leikkaa porkkanat ohuiksi vinoviipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta myös hyvin pesty limen kuori ja purista limen mehu.
Määrä Ainesosa 500 g (5−6 kpl) perunaa 200 g (3 kpl) porkkanaa 1 - 2 cm inkivääriä 1 kpl lime - 2
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää inkivääri, limenkuori ja sokeri. Kuullota hetki ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl fariinisokeria 8 dl vettä - 3
Kuutioi kala (poista ruodot tarvittaessa ensin) ja hienonna ruohosipuli. Lisää kala, ruohosipuli ja kerma keittoon. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Viimeistele limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 400 g turskafileetä (nahatonta) 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 250 ml (1 prk) sweet chili -ruokakermaa 1 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Voit myös valmistaa keiton lohesta tai pakastekalasta.
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 cm inkivääriä, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























