Täytetyt kaurapatongit

arvosana5/5

(3)arviota
2 Kappaletta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Kaurapatonkien sisällä maistuvat pizzasta tutut täytteet. Anna taikinan kohota vaikka ulkoilun ajan ja nauti patongit kuuman kaakaon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Patongit

4 dlkotimaista-kaurajuomaa tai vettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä
2 dlkotimaista-kaurahiutaleita
7 dlkotimaista-vehnäjauhoja (noin)

Täyte

300 g(1 pkt) kotimaista-saunapalvikinkkua
250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
150 g(1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta
2 tloreganoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa noin tunti liinan alla.

    MääräAinesosa
    4 dlkotimaista-kaurajuomaa tai vettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1 tlsuolaa
    2 tlsokeria
    1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä
    2 dlkotimaista-kaurahiutaleita
    7 dlkotimaista-vehnäjauhoja (noin)
  2. 2

    Silppua kinkku ja tomaatit.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kotimaista-saunapalvikinkkua
    250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli tai levitä taputellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (25 x 40 cm). Levitä täytteen ainekset levyille. Rullaa levyt leveyssuunnassa löyhästi. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota uunin lämmityksen ajan. Vedä terävällä veitsellä viiltoja pinnoille.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta
    2 tloreganoa
  4. 4

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa, 1 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä