Täytetyt kaurapatongit
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaurapatonkien sisällä maistuvat pizzasta tutut täytteet. Anna taikinan kohota vaikka ulkoilun ajan ja nauti patongit kuuman kaakaon kanssa.
| Patongit | |
|---|---|
| 4 dl | kotimaista-kaurajuomaa tai vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 dl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 2 dl | kotimaista-kaurahiutaleita |
| 7 dl | kotimaista-vehnäjauhoja (noin) |
| Täyte | |
| 300 g | (1 pkt) kotimaista-saunapalvikinkkua |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta |
| 2 tl | oreganoa |
- 1.
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa noin tunti liinan alla.
- 2.
Silppua kinkku ja tomaatit.
- 3.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli tai levitä taputellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (25 x 40 cm). Levitä täytteen ainekset levyille. Rullaa levyt leveyssuunnassa löyhästi. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota uunin lämmityksen ajan. Vedä terävällä veitsellä viiltoja pinnoille.
- 4.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Täytetyt kaurapatongit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Kaurapatonkien sisällä maistuvat pizzasta tutut täytteet. Anna taikinan kohota vaikka ulkoilun ajan ja nauti patongit kuuman kaakaon kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Patongit | |
| 4 dl | kotimaista-kaurajuomaa tai vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 dl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 2 dl | kotimaista-kaurahiutaleita |
| 7 dl | kotimaista-vehnäjauhoja (noin) |
Täyte | |
| 300 g | (1 pkt) kotimaista-saunapalvikinkkua |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta |
| 2 tl | oreganoa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kohota taikinaa noin tunti liinan alla.
Määrä Ainesosa 4 dl kotimaista-kaurajuomaa tai vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 1 tl suolaa 2 tl sokeria 1/2 dl kotimaista-rypsiöljyä 2 dl kotimaista-kaurahiutaleita 7 dl kotimaista-vehnäjauhoja (noin) - 2
Silppua kinkku ja tomaatit.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kotimaista-saunapalvikinkkua 250 g (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja - 3
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahtia ja kauli tai levitä taputellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (25 x 40 cm). Levitä täytteen ainekset levyille. Rullaa levyt leveyssuunnassa löyhästi. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota uunin lämmityksen ajan. Vedä terävällä veitsellä viiltoja pinnoille.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta 2 tl oreganoa - 4
Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
1731
Energiaa kcal
7244
Energiaa kj
55,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
216,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
81,5 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
1731
Energiaa kcal
7244
Energiaa kj
55,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
216,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
81,5 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa, 1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























