Marokkolaiset pasteijat

arvosana4/5

(1)arvio
24 Kappaletta

60 min

Paista lihapasteijat marokkolaisittain eli mausta pasteijoiden karitsanjauhelihatäyte kanelilla, chilillä ja juustokuminalla. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto antavat jauhelihatäytteelle uutta aromia. Murea taikinakuori syntyy valmiista piirakkataikinasta.

Ainekset

MääräAinesosa
800 g(2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

2 kplvalkosipulinkynttä
60 g(1/3 ps) kuivattuja aprikooseja
300 gkaritsanjauhelihaa
1 tlpaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tlkanelia
3/4 tlsuolaa
3/4 tlchilihiutaleita (kuivattuja)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

1 kplkananmuna
(2 rkl seesaminsiemeniä)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    800 g(2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää aprikoosit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele feta täytteeseen. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    60 g(1/3 ps) kuivattuja aprikooseja
    300 gkaritsanjauhelihaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1 tljuustokuminaa
    1 tlkanelia
    3/4 tlsuolaa
    3/4 tlchilihiutaleita (kuivattuja)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 pkt) fetajuustoa
  3. 3

    Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Jaa täyte pohjille. Sipaise taikinan reuna vedellä ja taita reuna täytteen yli niin, että pasteijasta tulee puolikuun muotoinen. Painele reuna haarukalla kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    (2 rkl seesaminsiemeniä)
  4. 4

    Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 10–14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 800 g (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste), 1 tl juustokuminaa, 1 tl kanelia, 0.75 tl chilihiutaleita (kuivattuja), (2 rkl seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä