Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää aprikoosit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele feta täytteeseen. Anna jäähtyä.
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Jaa täyte pohjille. Sipaise taikinan reuna vedellä ja taita reuna täytteen yli niin, että pasteijasta tulee puolikuun muotoinen. Painele reuna haarukalla kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.
Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 10–14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
59
247
4,0 g
1,9 g
1,3 g
1,2 g
0,2 g
4,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
800 g (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste),
1 tl juustokuminaa,
1 tl kanelia,
0,75 tl chilihiutaleita (kuivattuja),
1 kpl kananmuna,
(2 rkl seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli