Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marokkolaiset pasteijat

Marokkolaiset pasteijat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Paista lihapasteijat marokkolaisittain eli mausta pasteijoiden perinteinen jauhelihatäyte aavistuksen eksoottiseksi kanelilla, chilillä ja juustokuminalla. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto antavat jauhelihatäytteelle uutta potkua. Murea taikinakuori syntyy valmiista piirakkataikinasta.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
(2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

2 kpl
valkosipulinkynttä
60 g
(1/3 ps) kuivattuja aprikooseja
300 - 400 g
jauhelihaa (vähärasvaista)
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
chilihiutaleita (kuivattuja)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

1 kpl
kananmuna
(2 rkl seesaminsiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

800 g
(2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste)
2

Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää aprikoosit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele feta täytteeseen. Anna jäähtyä.

2 kpl
valkosipulinkynttä
60 g
(1/3 ps) kuivattuja aprikooseja
300 - 400 g
jauhelihaa (vähärasvaista)
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
chilihiutaleita (kuivattuja)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Jaa täyte pohjille. Sipaise taikinan reuna vedellä ja taita reuna täytteen yli niin, että pasteijasta tulee puolikuun muotoinen. Painele reuna haarukalla kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.

1 kpl
kananmuna
(2 rkl seesaminsiemeniä)
4

Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 10–14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.3.2022
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

50

211

2,9 g

1,5 g

1,3 g

1,2 g

0,2 g

4,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

800 g (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste),

1 tl juustokuminaa,

1 tl kanelia,

0,75 tl chilihiutaleita (kuivattuja),

1 kpl kananmuna,

(2 rkl seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli