Marokkolaiset pasteijat
60 min

Nappaa talteen!
Paista lihapasteijat marokkolaisittain eli mausta pasteijoiden karitsanjauhelihatäyte kanelilla, chilillä ja juustokuminalla. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto antavat jauhelihatäytteelle uutta aromia. Murea taikinakuori syntyy valmiista piirakkataikinasta.
| 800 g | (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 60 g | (1/3 ps) kuivattuja aprikooseja |
| 300 g | karitsanjauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | kanelia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | chilihiutaleita (kuivattuja) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää aprikoosit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele feta täytteeseen. Anna jäähtyä.
- 3.
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Jaa täyte pohjille. Sipaise taikinan reuna vedellä ja taita reuna täytteen yli niin, että pasteijasta tulee puolikuun muotoinen. Painele reuna haarukalla kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.
- 4.
Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 10–14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Paista lihapasteijat marokkolaisittain eli mausta pasteijoiden karitsanjauhelihatäyte kanelilla, chilillä ja juustokuminalla. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto antavat jauhelihatäytteelle uutta aromia. Murea taikinakuori syntyy valmiista piirakkataikinasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 60 g | (1/3 ps) kuivattuja aprikooseja |
| 300 g | karitsanjauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | kanelia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | chilihiutaleita (kuivattuja) |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 800 g (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste) - 2
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää aprikoosit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Ota pannu pois liedeltä ja murustele feta täytteeseen. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 60 g (1/3 ps) kuivattuja aprikooseja 300 g karitsanjauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl kanelia 3/4 tl suolaa 3/4 tl chilihiutaleita (kuivattuja) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 pkt) fetajuustoa - 3
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Jaa täyte pohjille. Sipaise taikinan reuna vedellä ja taita reuna täytteen yli niin, että pasteijasta tulee puolikuun muotoinen. Painele reuna haarukalla kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna (2 rkl seesaminsiemeniä) - 4
Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 10–14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Ravintosisältö
54
Energiaa kcal
224
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
54
Energiaa kcal
224
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 800 g (2 pkt) piirakkataikinaa (pakaste), 1 tl juustokuminaa, 1 tl kanelia, 0.75 tl chilihiutaleita (kuivattuja), (2 rkl seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























