Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevyt lounas tai maukas välipala – täytetyt herkkuleivät sopivat moneen tilanteeseen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.2.2024
|
Muokattu: 13.2.2024
Täytetyt leivät ovat helppo ja maukas lounas, joka maistuu sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kanssa. Katso reseptit lounasleipiin, jotka toimivat myös täyttävinä välipaloina.

Tuhdit sandwichit

Oikeilla täytteillä voileivät eli sandwichit karkottavat myös lounasnälän. Kokeile paahtoleipien väliin kikhernetahnaa, joka maustetaan tillillä, kapriksilla ja sinapilla. Ruisleipäviipaleiden täytteeksi sopii jalapenoista potkua saava villikalatahna, joka mukailee suositun spicy tuna sandwichin makuja.

Täytetyt patongit

Leivo herkulliset lounaspatongit alusta asti itse tai hyödynnä esipaistettuja patonkeja.

Itse leivottujen kaurapatonkien sisään kääräistään pizzasta tutut täytteet kinkku ja kirsikkatomaatit. Patongit maustetaan tietenkin oreganolla.

Rapeapintaisten esipaistettujen patonkien sisään sopivat korealaiset täytteet. Katuruokana tutuksi tullut Bánh mì -patonki täytetään savutofulla, chilitahnalla ja pikkelöidyllä porkkanalla. Kokeile patonkien sisään myös gochujang-chilitahnalla maustettuja kasvispyöryköitä ja kaalisalaattia.

Eväsleipien klassikot

Miltä kuulostaisi maalaisleipäsiivuista koottu kerrosleipä, joka täytetään ahvenfileillä, pekonilla ja majoneesilla? Nämä leivät antavat hyvin energiaa työpäivään ja saattavat aiheuttaa jopa pientä kateutta lounasseuralaisissa.

Täytetyt bagelit ovat perinteinen aamiaisherkku mutta myös hyvä eväsleipä. Leivo bagelit itse tai oikaise valmiilla bageleilla. Helppo ja perinteinen täyte syntyy kylmäsavulohesta, tuorejuustosta ja marinoidusta punasipulista. Punasipuli vaatii hieman aikaa maustuakseen, mutta muuten täytät lounasbagelit yhdessä hujauksessa.

Lisää ideoita lounaisiin ja välipaloihin