Pilko kurkkuja, porkkanaa ja paprikaa valmiiksi eväsrasiaan tai tee dippikippoja, jotka on helppo peittää kelmulla odottamaan seuraavaa päivää. Koulun jälkeen naposteltaviksi sopivat myös kirsikkatomaatit, naperokurkut ja miniporkkanat.

Välipalaa lapselle koulun jälkeen – katso 8 helppoa ja terveellistä ideaa
1. Pilko vihannesvälipala valmiiksi
2. Sekoita munakas purkkiin
Hieman vanhempi koululainen osaa jo käyttää hellaa itse. Laita kannelliseen purkkiin valmiiksi kolme munaa, kaksi ruokalusikallista maitoa tai vettä ja ripaus suolaa. Koululainen voi itse ravistaa ainekset sekaisin kannellisessa purkissa ja paistaa munakkaaksi pannulla. Mukaan voi heittää juustoraastetta, kinkku- tai kalkkunasuikaleita.
3. Tee proteiinilisäke kasvistahnoista
Tee tahna helposti pakasteherneistä ja babypinaatista. Mukaan voi lisätä myös kikherneitä, jolloin tahnasta tulee proteiinipitoisempi. Sekoita tahna tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Levite säilyy jääkaapissa 2–3 päivää. Koululainen voi levittää tahnaa leivän päälle tai dipata siihen tuoreita kasviksia tai ruisleipätikkuja.
4. Smoothie kannussa jääkaappiin tai puikkoina pakkaseen
Smoothieen saat ujutettua reilusti marjoja, hedelmiä ja jopa porkkanaa. Ruokaisamman smoothien saat, kun lisäät mukaan kaurahiutaleita, leseitä tai pähkinöitä. Valmista smoothieta edellisenä iltana iso kannullinen ja laita jääkaappiin odottamaan. Koululaisen ei tarvitse kuin hieman sekoitella, ja välipala on valmis.
Voit myös kaataa smoothieta mehujäämuotteihin ja pakastaa. Smoothiepuikkoja on helppo napostella yksittäin, ja puikot säilyvät pakastettuina vähintään kuukauden.
5. Purkita salaattiainekset
Pakkaa salaattiainekset valmiiksi rasioihin: salaatinlehdet, raejuustoa, pilkottuja kurkkuja ja tomaatteja. Marinoi lisäksi valmiiksi purkkipapuja ja kikherneitä. Koululainen voi itse sekoittaa ainekset keskenään ja lisätä salaattikastikkeen. Salaatin voi myös koota valmiiksi purkkiin.
6. Pyöräytä hyvin säilyvä tuorepuuro
Tuorepuuroja maustamaan sopivat esimerkiksi marjat, omenat ja luumut. Kun mukaan lisää hieman mausteita, saa tuorepuurosta hauskasti piirakan makuisen – kokeile myös porkkanakakun ja mustikkapiirakan makuisia puuroja.
7. Valmista helpot välipalapatukat
Valmiita myslipatukoita paremmat välipalapatukat syntyvät helposti vain kolmesta raaka-aineesta: kaurahiutaleista, banaanista ja kuivatuista marjoista. Patukat on myös helppo ottaa mukaan harrastuksiin.
8. Tee täyttävä välipalavoileipä
Vartissa valmiit välipalaleivät kannattaa täyttää ruokaisilla ja proteiinipitoisilla täytteillä, kuten helpolla kikhernetahnalla, salaatilla ja erilaisilla vihanneksilla. Leivät voi tehdä valmiiksi jo aamulla tai edellisen päivän iltana, ja ne on helppo kääräistä mukaan myös pihaleikkien evääksi.