Omenapiirakan makuinen tuorepuuro
15 min

Nappaa talteen!
Sekoita rahkalla rikastettu tuorepuuro illalla jääkaappiin ja viimeistele aamulla tuoreilla omenakuutioilla.
| 2 dl | täysjyväkaurahiutaleita |
| 2 dl | omenatäysmehua |
| 1 dl | rahkaa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | omena |
| hunajaa maun mukaan |
- 1.
Sekoita kaurahiutaleet, omenamehu, rahka, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Peitä kulho kelmulla. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 3 tuntia.
- 2.
Pese ja kuutiot tai raasta omena ja lisää puuroon. Makeuta puuro hunajalla vasta juuri ennen syömistä.
Omenapiirakan makuinen tuorepuuro
Sekoita rahkalla rikastettu tuorepuuro illalla jääkaappiin ja viimeistele aamulla tuoreilla omenakuutioilla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | täysjyväkaurahiutaleita |
| 2 dl | omenatäysmehua |
| 1 dl | rahkaa |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | omena |
| hunajaa maun mukaan |
Valmistus
- 1
Sekoita kaurahiutaleet, omenamehu, rahka, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Peitä kulho kelmulla. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 3 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl täysjyväkaurahiutaleita 2 dl omenatäysmehua 1 dl rahkaa 1/2 tl vaniljasokeria 1/2 tl kanelia - 2
Pese ja kuutiot tai raasta omena ja lisää puuroon. Makeuta puuro hunajalla vasta juuri ennen syömistä.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena hunajaa maun mukaan
Vinkki: Lisää puuroon lisäkuiduksi ja sakeuttajaksi 1 rkl chiansiemeniä.
Ravintosisältö
254
Energiaa kcal
1061
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,5 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
254
Energiaa kcal
1061
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,5 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Kanelia, 0.5 tl Vaniljasokeria, hunajaa maun mukaan.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























