Feta-munakoisokerrossalaatti

Nappaa talteen!
Tee evääksi tai tuliaiseksi kerrossalaatti marinoidusta munakoisosta, tuoreista vihanneksista, fetasta ja pähkinöistä.
| marinoitua munakoisoa (ks.ohje) | |
| 2 kpl | (à 100 g) babypinaattia |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaattia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
| 1 dl | hasselpähkinöitä |
| Marinoidut munakoisot | |
|---|---|
| 1 kpl | (350 g) munakoiso |
| 2 rkl | öljyä |
| Marinadi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) rouhittua mustapippuria |
- 1.
Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.
Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.
Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.
Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.
Feta-munakoisokerrossalaatti
Tee evääksi tai tuliaiseksi kerrossalaatti marinoidusta munakoisosta, tuoreista vihanneksista, fetasta ja pähkinöistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| marinoitua munakoisoa (ks.ohje) | |
| 2 kpl | (à 100 g) babypinaattia |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaattia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
| 1 dl | hasselpähkinöitä |
Marinoidut munakoisot | |
| 1 kpl | (350 g) munakoiso |
| 2 rkl | öljyä |
Marinadi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.
Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.
Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.
Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.
Ravintosisältö
224
Energiaa kcal
938
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
224
Energiaa kcal
938
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Marinoitua munakoisoa (ks.ohje), 2 rasiaa (à 100 g) babypinaattia, Valkosipulinkynttä, Mieto punainen chili, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























