Feta-munakoisokerrossalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Feta-munakoisokerrossalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee evääksi tai tuliaiseksi kerrossalaatti marinoidusta munakoisosta, tuoreista vihanneksista, fetasta ja pähkinöistä.

Ainekset

Marinoitua munakoisoa (ks.ohje)
2 kpl
(à 100 g) babypinaattia
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaattia
1 kpl
Porkkana
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä

marinoidut munakoisot

1 kpl
(350 g) munakoiso
2 rkl
Öljyä

marinadi

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Mieto punainen chili
1 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.

Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.

Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.

Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.4.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

938

224

21,0 g

2,0 g

3,3 g

3,3 g

4,5 g

3,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Marinoitua munakoisoa (ks,ohje),

2 rasiaa (à 100 g) babypinaattia,

Valkosipulinkynttä,

Mieto punainen chili,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli