Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Feta-munakoisokerrossalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee evääksi tai tuliaiseksi kerrossalaatti marinoidusta munakoisosta, tuoreista vihanneksista, fetasta ja pähkinöistä.

Ainekset

Marinoitua munakoisoa (ks.ohje)
2 kpl
(à 100 g) babypinaattia
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaattia
1 kpl
Porkkana
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä

Marinoidut munakoisot

1 kpl
(350 g) munakoiso
2 rkl
Öljyä

Marinadi

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Mieto punainen chili
1 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.

Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.

Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.

Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.4.2017
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

224

938

21,0 g

2,0 g

3,3 g

3,3 g

4,5 g

3,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Marinoitua munakoisoa (ks,ohje),

2 rasiaa (à 100 g) babypinaattia,

Valkosipulinkynttä,

Mieto punainen chili,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli