Feta-munakoisokerrossalaatti

Tee evääksi tai tuliaiseksi kerrossalaatti marinoidusta munakoisosta, tuoreista vihanneksista, fetasta ja pähkinöistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
marinoitua munakoisoa (ks.ohje)
2 kpl(à 100 g) babypinaattia
1 kpl(200 g) kirsikkatomaattia
1 kplporkkana
1 kpl(200 g) fetajuustoa
1 dlhasselpähkinöitä

Marinoidut munakoisot

1 kpl(350 g) munakoiso
2 rklöljyä

Marinadi

2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplmieto punainen chili
1 kplsitruunan mehu
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.

    Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.

    Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.

    Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Marinoitua munakoisoa (ks.ohje), 2 rasiaa (à 100 g) babypinaattia, Valkosipulinkynttä, Mieto punainen chili, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä