Valmista ensin marinoidut munakoisot. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa.
Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita paistetut viipaleet suoraan marinadiin. Anna maustua noin tunti.
Huuhtele pinaatit, puolita tomaatit, kuori ja raasta porkkana, murenna feta ja rouhi pähkinät.
Jaa ainekset kerroksittain neljään lasitölkkiin. Kaada munakoisojen marinointilientä kastikkeeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
224
938
21,0 g
2,0 g
3,3 g
3,3 g
4,5 g
3,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Marinoitua munakoisoa (ks,ohje),
2 rasiaa (à 100 g) babypinaattia,
Valkosipulinkynttä,
Mieto punainen chili,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli