Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Edulliset arkiruoat: TOP 20 reseptit kasviksista, kalasta ja lihasta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.1.2019
|
Muokattu: 22.1.2024
Kaipaatko edullisia ja helppoja reseptejä arkeen? Tässä ideoita ruokabudjetin tiukentajalle! Katso parhaat halvat reseptit kasviksille, kalalle ja lihalle, jälkiruokia unohtamatta.

Pienen budjetin kalaruoat x 4

Kalaruoan ei tarvitse olla kallista! Valitse kilohinnaltaan edullisia kaloja, kuten pakastaseitiä, kotimaista silakkaa ja muita kulloinkin sesongissa olevia kaloja. Tiesitkö, että janssoninkiusaus onnistuu myös anjovista huokeammasta matjessillistä?

Edullista kasvisruokaa x 5

Hyvä ja halpa kasvisruoka syntyy juureksista, satokauden kasviksista ja kuivakaapin perusaineista. Halvemman makaronilaatikon salaisuus on riittoisa ja hyvin säilyvä soijarouhe.

Huokeat keitot x 3

Upota keittoon kaalia, juureksia ja edullisia proteiineja. Tiesithän, että vähän kuivahtanutta leipää ei kannata heittää pois. Tällaisesta leivästä paahdat keiton kaveriksi rapeat krutongit ja vähennät samalla ruokahävikkiä.

Liharuokaa halvemmalla x 5

Tarkkaile kaupassa punalaputettuja lihapaketteja, hauduta halvemmista lihoista maukas pata ja kokkaa kanaruokaa koipireisistä. Perinteisistä lihapullista tulee hetkessä huokeampia, kun raastat lihapullataikinan joukkoon kasviksia.

Halvat jälkkärit ja herkut x 3

Pakastemarjoista syntyy helposti herkullisia jälkkäreitä. Puolukat ja mustaherukat ovat usein kilohinnaltaan muita marjoja edullisempia. Terveellisempään, kolmen aineksen pehmikseen saat upotettua myös ylikypsät banaanit, jotka eivät enää maistu välipalaksi.

Fiksu kokki välttää myös hävikkiä