Lindströmin lihapullat

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Lindströminpihvit maistuvat myös pyöryköinä! Punajuuresta mehevyyttä ja makua saavat lihapullat valmistuvat helposti muutamasta kotimaisesta raaka-aineesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
1 dlkotimaista-korppujauhoja
1 dlkotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
2 kplkotimaista-kananmunaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
5 kpl(200 g) kotimaista-punajuuria mausteliemessä

Lisäksi

kotimaista-rypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Raasta punajuuret (noin 3 dl raastetta) isoon kulhoon. Kaada päälle jauheliha, korppujauhot, sipulikuutiot, kananmunat ja mausteet. Sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    5 kpl(200 g) kotimaista-punajuuria mausteliemessä
    1 dlkotimaista-korppujauhoja
    1 dlkotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
    2 kplkotimaista-kananmunaa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Öljyä kädet ja pyörittele jauhelihasta lihapullia leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit paistaa pullat myös öljytyllä pannulla keskilämmöllä, noin 20 minuuttia. Tarkista, että lihapullat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    kotimaista-rypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 kpl (200 g) Kotimaista-punajuuria mausteliemessä, Kotimaista-rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä