Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lindströmin lihapullat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee perinteiset lindströminpihvit pyöryköiksi. Punajuuresta mehevyyttä ja makua saavat lihapullat valmistuvat helposti muutamasta kotimaisesta raaka-aineesta.

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
1 dl
Kotimaista-korppujauhoja
1 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5 kpl
(200 g) Kotimaista-punajuuria mausteliemessä

Lisäksi

Kotimaista-rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta punajuuret (noin 3 dl raastetta) isoon kulhoon. Kaada päälle jauheliha, korppujauhot, sipulikuutiot, kananmunat ja mausteet. Sekoita hyvin.

5 kpl
(200 g) Kotimaista-punajuuria mausteliemessä
1 dl
Kotimaista-korppujauhoja
1 dl
Kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa
400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
2

Öljyä kädet ja pyörittele jauhelihasta lihapullia leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit paistaa pullat myös öljytyllä pannulla keskilämmöllä, noin 20 minuuttia. Tarkista, että lihapullat ovat kypsiä.

Kotimaista-rypsiöljyä
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1619

24,5 g

9,5 g

10,5 g

1,5 g

1,0 g

30,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 kpl (200 g) Kotimaista-punajuuria mausteliemessä,

Kotimaista-rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli