Helppo seiti uunissa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Seiti valmistuu uunissa helposti supermeheväksi juusto-kermakastikkeessa. Juustokuorrutettu seiti oli 1980- luvun hittiruokaa ja maistuu edelleen yhtä hyvältä!
| 400 g | (1 pkt) seitifileetä (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
| 1 tl | currya |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota seiti huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Leikkaa kala neljään annospalaan. Laita palat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla.
- 2.
Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane suikaleet mikronkestävään kulhoon ja kypsennä mikrossa täydellä teholla ½ minuuttia. Levitä purjoviipaleet kalapalojen päälle.
- 3.
Silppua tilli ja lisää se purjon päälle. Lisää kerma. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- 4.
Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, herneiden ja sitruunalohkojen kera.
Seiti valmistuu uunissa helposti supermeheväksi juusto-kermakastikkeessa. Juustokuorrutettu seiti oli 1980- luvun hittiruokaa ja maistuu edelleen yhtä hyvältä!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) seitifileetä (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
| 1 tl | currya |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota seiti huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Leikkaa kala neljään annospalaan. Laita palat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) seitifileetä (pakaste) 1 tl currya 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua valkopippuria - 2
Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane suikaleet mikronkestävään kulhoon ja kypsennä mikrossa täydellä teholla ½ minuuttia. Levitä purjoviipaleet kalapalojen päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl purjoa - 3
Silppua tilli ja lisää se purjon päälle. Lisää kerma. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä 2 dl (1 prk) ruokakermaa 100 g (2 dl) juustoraastetta - 4
Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, herneiden ja sitruunalohkojen kera.
Ravintosisältö
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
203
Energiaa kcal
849
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























