Helppo seiti uunissa

arvosana4/5

(25)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Seiti valmistuu uunissa helposti supermeheväksi juusto-kermakastikkeessa. Juustokuorrutettu seiti oli 1980- luvun hittiruokaa ja maistuu edelleen yhtä hyvältä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) seitifileetä (pakaste)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua valkopippuria
1 tlcurrya
1/2 kplpurjoa
1/2 kplruukkua tilliä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota seiti huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Leikkaa kala neljään annospalaan. Laita palat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) seitifileetä (pakaste)
    1 tlcurrya
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua valkopippuria
  2. 2

    Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane suikaleet mikronkestävään kulhoon ja kypsennä mikrossa täydellä teholla ½ minuuttia. Levitä purjoviipaleet kalapalojen päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpurjoa
  3. 3

    Silppua tilli ja lisää se purjon päälle. Lisää kerma. Ripottele juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    100 g(2 dl) juustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, herneiden ja sitruunalohkojen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä