Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Silakkalaatikko

Silakkalaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen silakkalaatikko maistuu arkena ja viikonloppuna. Silakkalaatikko on helppo tehdä mutta muhii pitkään uunissa. Tarjoa etikkapunajuurien, porkkanaraasteen tai hölskytyskurkkujen kera.

Ainekset

400 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Karkeaa merisuoaa
1 kg
Perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Margariinia

Munamaito

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Täysmaitoa
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.

400 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Karkeaa merisuoaa
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.

1 kg
Perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Margariinia
3

Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
3 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
7 dl
Täysmaitoa

Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

330

1382

14,3 g

5,0 g

28,2 g

7,0 g

1,7 g

20,5 g

10,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli