Silakkalaatikko
Ainekset
Valmistus
Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.
Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
330
1382
14,3 g
5,0 g
28,2 g
7,0 g
1,7 g
20,5 g
10,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli