Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.
Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa etikkapunajuurien ja hölskytyskurkkujen kera.
Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1380
330
14,3 g
5,0 g
28,2 g
7,0 g
1,7 g
20,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Karkeaa merisuoaa,
0,5 tl Jauhettua maustepippuria,
0,5 - 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli