Silakkalaatikko

arvosana5/5

(4)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen silakkalaatikko maistuu arkena ja viikonloppuna. Silakkalaatikko on helppo tehdä mutta muhii pitkään uunissa. Tarjoa etikkapunajuurien, porkkanaraasteen tai hölskytyskurkkujen kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gsilakkafileitä
1/2 dlkarkeaa merisuoaa
1 kgperunoita
2 kplsipulia
1 rklmargariinia

Munamaito

3 kplkananmunaa
7 dltäysmaitoa
1/2 tljauhettua maustepippuria
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    400 gsilakkafileitä
    1/2 dlkarkeaa merisuoaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
    2 kplsipulia
    1 rklmargariinia
  3. 3

    Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1/2 tljauhettua maustepippuria
    3 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
    7 dltäysmaitoa

Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
9.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä