Silakkalaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Silakkalaatikko

Silakkalaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen silakkalaatikko vie muistoihin ja luo uusia.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Karkeaa merisuoaa
1 kg
Perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Margariinia

munamaito

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Täysmaitoa
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
1/2 - 1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.

400 g
Silakkafileitä
1/2 dl
Karkeaa merisuoaa
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.

1 kg
Perunoita
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Margariinia
3

Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa etikkapunajuurien ja hölskytyskurkkujen kera.

Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.

1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
3 kpl
Kananmunaa
1/2 - 1 tl
Suolaa
7 dl
Täysmaitoa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1380

330

14,3 g

5,0 g

28,2 g

7,0 g

1,7 g

20,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Karkeaa merisuoaa,

0,5 tl Jauhettua maustepippuria,

0,5 - 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli