Kanankoivet riisipedillä
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kypsennä kanankoivet tomaattisella riisipedillä, niin koko ateria valmistuu uunissa kerralla. Kiehauta vain liemi kattilassa ja lado ainekset vuokaan.
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu) |
| 4 dl | täysjyväriisiä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 250 g | (1 pkt) kirsikkatomaatteja |
| 6 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | curryjauhetta |
| 2 rkl | rypsiöljy |
| (persiljaa) |
- 1.
Levitä riisi laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää liemeen hienonnetut sipulit, tomaattimurska ja curry. Kaada liemi riisille ja tasoita riisi. Lisää tomaatinpuolikkaat ja aseta broilerinkoivet päällimmäiseksi. Pirskota öljy broilerinkoiville.
- 2.
Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia, poista sitten kansi tai folio ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
Kanankoivet riisipedillä
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kypsennä kanankoivet tomaattisella riisipedillä, niin koko ateria valmistuu uunissa kerralla. Kiehauta vain liemi kattilassa ja lado ainekset vuokaan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu) |
| 4 dl | täysjyväriisiä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sipuli |
| 250 g | (1 pkt) kirsikkatomaatteja |
| 6 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | curryjauhetta |
| 2 rkl | rypsiöljy |
| (persiljaa) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä riisi laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää liemeen hienonnetut sipulit, tomaattimurska ja curry. Kaada liemi riisille ja tasoita riisi. Lisää tomaatinpuolikkaat ja aseta broilerinkoivet päällimmäiseksi. Pirskota öljy broilerinkoiville.
Määrä Ainesosa 4 dl täysjyväriisiä 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 250 g (1 pkt) kirsikkatomaatteja 6 dl vettä 2 kpl kanaliemikuutiota 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1/2 tl curryjauhetta 1 kg (1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu) 2 rkl rypsiöljy - 2
Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia, poista sitten kansi tai folio ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
Ravintosisältö
639
Energiaa kcal
2676
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,7 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
35,7 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
639
Energiaa kcal
2676
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,7 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
35,7 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Curryjauhetta, (persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























