Mittaa pasta uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.
Vinkki: Vaihtelua makuun saat vaihtamalla maustetun ruokakerman makua ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi hienonnettua paprikaa.
Vinkki: Valmista vuoka maidottomana vaihtamalla ruokakerma kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
565
2365
24,5 g
10,8 g
46,5 g
12,5 g
7,0 g
34,8 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli