Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikalapasta uunissa

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tonnikalapastavuoka on edullinen koko perheen arkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken. Sekoita keittämätön pasta kastikkeeseen ja anna uunin hoitaa loput.

Ainekset

250 g
(½ ps) täysjyvä penne putkipastaa
210 g
(2 tlk à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 pkt) paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)
1 dl
vettä
2 1/2 dl
(1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. sweet chili)
1 tl
suolaa

Pinnalle

100 g
(2 dl) juustoraastetta
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa pasta uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.

250 g
(½ ps) täysjyvä penne putkipastaa
210 g
(2 tlk à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.

1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 pkt) paseerattua tomaattia (oregano ja basilika)
1 dl
vettä
2 1/2 dl
(1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. sweet chili)
1 tl
suolaa
3

Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

100 g
(2 dl) juustoraastetta
4

Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.

(basilikaa)

Vinkki: Vaihtelua makuun saat vaihtamalla maustetun ruokakerman makua ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi hienonnettua paprikaa.

Vinkki: Valmista vuoka maidottomana vaihtamalla ruokakerma kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Miltä maistui?(24 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

565

2365

24,5 g

10,8 g

46,5 g

12,5 g

7,0 g

34,8 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli