Tonnikalapasta uunissa
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tonnikalapasta uunissa on edullinen koko perheen arkiruoka, joka saa herkullista makua tomaatista ja juustosta. Valmistus vie vain hetken: sekoita keittämätön pasta kastikkeeseen ja anna uunin hoitaa loput.
| 250 g | (½ ps) täysjyvä penne putkipastaa |
| 210 g | (2 tlk à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 pkt) paseerattua tomaattia (oregano ja basilika) |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | (1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. sweet chili) |
| 1 tl | suolaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| (basilikaa) | |
- 1.
Mittaa pasta uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.
- 3.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- 4.
Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.
Tonnikalapasta uunissa
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Tonnikalapasta uunissa on edullinen koko perheen arkiruoka, joka saa herkullista makua tomaatista ja juustosta. Valmistus vie vain hetken: sekoita keittämätön pasta kastikkeeseen ja anna uunin hoitaa loput.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (½ ps) täysjyvä penne putkipastaa |
| 210 g | (2 tlk à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 pkt) paseerattua tomaattia (oregano ja basilika) |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | (1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. sweet chili) |
| 1 tl | suolaa |
Pinnalle | |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| (basilikaa) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Mittaa pasta uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 250 g (½ ps) täysjyvä penne putkipastaa 210 g (2 tlk à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo pakkaus vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää tonnikala, kerma ja suola kastikkeeseen ja kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 500 g (1 pkt) paseerattua tomaattia (oregano ja basilika) 1 dl vettä 2 1/2 dl (1 prk) maustettua ruokakermaa (esim. sweet chili) 1 tl suolaa - 3
Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) juustoraastetta - 4
Kypsennä 175-asteessa uunissa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele annokset halutessasi tuoreella basilikalla.
Määrä Ainesosa (basilikaa)
Vinkki: Vaihtelua makuun saat vaihtamalla maustetun ruokakerman makua ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi hienonnettua paprikaa.
Vinkki: Valmista vuoka maidottomana vaihtamalla ruokakerma kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.
Ravintosisältö
568
Energiaa kcal
2376
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
568
Energiaa kcal
2376
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























