Kaali-makkarakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Yhdistä kaalisoppa ja makkarakeitto! Maukas bratwurst ja maustepippurilla ja meiramilla maustettu perinteinen kaalikeitto ovat täydellinen yhdistelmä. Lisää vielä pinnalle nokare sinapilla maustettua ranskankermaa, niin ihana arkiruoka on herkuttelua vaille valmis.
| 500 g | kaalia |
| 2 kpl | porkkanoita |
| 4 kpl | perunoita |
| 100 g | lanttua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 5 kpl | maustepippureita |
| 5 kpl | mustapippureita |
| 2 kpl | laakerinlehtiä |
| 300 g | braatvurstia |
| 1 tl | meiramia |
| persiljaa hienonnettuna | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja lanttu. Suikaloi sipuli.
- 2.
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
- 3.
Lisää kaikki kasvikset liemeen. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- 4.
Viipaloi makkara ja paahda viipaleet pannulla ruskeiksi. Lisää makkarat keittoon ja mausta keitto meiramilla. Anna keiton maun tekeytyä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
- 5.
Sekoita sinappi ranskankermaan ja tarjoa keiton kanssa.
Yhdistä kaalisoppa ja makkarakeitto! Maukas bratwurst ja maustepippurilla ja meiramilla maustettu perinteinen kaalikeitto ovat täydellinen yhdistelmä. Lisää vielä pinnalle nokare sinapilla maustettua ranskankermaa, niin ihana arkiruoka on herkuttelua vaille valmis.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kaalia |
| 2 kpl | porkkanoita |
| 4 kpl | perunoita |
| 100 g | lanttua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 5 kpl | maustepippureita |
| 5 kpl | mustapippureita |
| 2 kpl | laakerinlehtiä |
| 300 g | braatvurstia |
| 1 tl | meiramia |
| persiljaa hienonnettuna | |
Lisäksi | |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja lanttu. Suikaloi sipuli.
Määrä Ainesosa 500 g kaalia 2 kpl porkkanoita 4 kpl perunoita 100 g lanttua 1 kpl sipuli - 2
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 2 kpl lihaliemikuutiota 5 kpl maustepippureita 5 kpl mustapippureita 2 kpl laakerinlehtiä - 3
Lisää kaikki kasvikset liemeen. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- 4
Viipaloi makkara ja paahda viipaleet pannulla ruskeiksi. Lisää makkarat keittoon ja mausta keitto meiramilla. Anna keiton maun tekeytyä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Määrä Ainesosa 300 g braatvurstia 1 tl meiramia persiljaa hienonnettuna - 5
Sekoita sinappi ranskankermaan ja tarjoa keiton kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl ranskankermaa 1 rkl dijoninsinappia
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl lihaliemikuutiota, 2 kpl Laakerinlehtiä, 1 tl Meiramia, Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























