Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siideripossu

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Ihana kiireettömän sunnuntain lihatapa valmistuu uunissa mureaksi paahtuvasta porsaan sisäfileestä, talviomenoista ja smetanaisesta siiderikastikkeesta. Lihapata ja perunat hautuvat samassa padassa uunissa lähes itsekseen.

Ainekset

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
5 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
omenaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
vehnäjauhoja
120 g
(1 prk) smetanaa
330 ml
(1 plo) omenasiideriä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
2

Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi perunoista. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja kuutioi omenat.

5 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
omenaa
3

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa filee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä (1 rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa).

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
2 rkl
rypsiöljyä
4

Kuullota sipuleita ja omenoita öljyssä (1 rkl) pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä pataan. Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet pataan lihojen joukkoon. Lisää lopuksi perunat.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
omenaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
vehnäjauhoja
120 g
(1 prk) smetanaa
330 ml
(1 plo) omenasiideriä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
rakuunaa
5

Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja anna pinnan paahtua 10–15 minuuttia.

Miltä maistui?(49 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
|
Muokattu: 16.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1968

25,3 g

10,8 g

24,0 g

10,8 g

2,0 g

29,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli