Siideripossu

arvosana3/5

(55)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Ihana kiireettömän sunnuntain lihatapa valmistuu uunissa mureaksi paahtuvasta porsaan sisäfileestä, talviomenoista ja smetanaisesta siiderikastikkeesta. Lihapata ja perunat valmistuvat samassa padassa uunissa lähes itsekseen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
5 kplperunaa (kiinteä lajike)
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplomenaa
2 rklrypsiöljyä
1 rklvehnäjauhoja
120 g(1 prk) smetanaa
330 ml(1 plo) omenasiideriä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlrakuunaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
  2. 2

    Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi perunoista. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja kuutioi omenat.

    MääräAinesosa
    5 kplperunaa (kiinteä lajike)
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplomenaa
  3. 3

    Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa filee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä (1 rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa).

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kuullota sipuleita ja omenoita öljyssä (1 rkl) pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä pataan. Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet pataan lihojen joukkoon. Lisää lopuksi perunat.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplomenaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklvehnäjauhoja
    120 g(1 prk) smetanaa
    330 ml(1 plo) omenasiideriä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlrakuunaa
  5. 5

    Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja anna pinnan paahtua 10–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä