Siideripossu
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihana kiireettömän sunnuntain lihatapa valmistuu uunissa mureaksi paahtuvasta porsaan sisäfileestä, talviomenoista ja smetanaisesta siiderikastikkeesta. Lihapata ja perunat valmistuvat samassa padassa uunissa lähes itsekseen.
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 5 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | omenaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 330 ml | (1 plo) omenasiideriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | rakuunaa |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
- 2.
Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi perunoista. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
- 3.
Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa filee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä (1 rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa).
- 4.
Kuullota sipuleita ja omenoita öljyssä (1 rkl) pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä pataan. Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet pataan lihojen joukkoon. Lisää lopuksi perunat.
- 5.
Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja anna pinnan paahtua 10–15 minuuttia.
Siideripossu
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Ihana kiireettömän sunnuntain lihatapa valmistuu uunissa mureaksi paahtuvasta porsaan sisäfileestä, talviomenoista ja smetanaisesta siiderikastikkeesta. Lihapata ja perunat valmistuvat samassa padassa uunissa lähes itsekseen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 5 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | omenaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 330 ml | (1 plo) omenasiideriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | rakuunaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) porsaan sisäfileetä - 2
Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi perunoista. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
Määrä Ainesosa 5 kpl perunaa (kiinteä lajike) 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl omenaa - 3
Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa filee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä (1 rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa).
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) porsaan sisäfileetä 2 rkl rypsiöljyä - 4
Kuullota sipuleita ja omenoita öljyssä (1 rkl) pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä pataan. Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet pataan lihojen joukkoon. Lisää lopuksi perunat.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl omenaa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl vehnäjauhoja 120 g (1 prk) smetanaa 330 ml (1 plo) omenasiideriä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl rakuunaa - 5
Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja anna pinnan paahtua 10–15 minuuttia.
Ravintosisältö
482
Energiaa kcal
2019
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
482
Energiaa kcal
2019
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























