Siideripossu
Ainekset
Valmistus
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi perunoista. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
Poista fileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa filee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä (1 rkl) pannulla muutamassa erässä. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa).
Kuullota sipuleita ja omenoita öljyssä (1 rkl) pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä pataan. Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet pataan lihojen joukkoon. Lisää lopuksi perunat.
Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja anna pinnan paahtua 10–15 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
470
1968
25,3 g
10,8 g
24,0 g
10,8 g
2,0 g
29,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli