Mustaherukkavispipuuro
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mustaherukoista syntyy purppuranpunainen ja perinteistä puolukkapuuroa lempeämmän makuinen vispipuuro, joka sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi.
| 250 g | mustaherukoita |
| 8 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
- 1.
Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.
- 2.
Vatkaa mannasuurimot vispilällä joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- 3.
Mausta puuro vaniljasokerilla ja anna jäähtyä haaleaksi.
- 4.
Vaahdota puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.
Mustaherukkavispipuuro
Mustaherukoista syntyy purppuranpunainen ja perinteistä puolukkapuuroa lempeämmän makuinen vispipuuro, joka sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | mustaherukoita |
| 8 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g mustaherukoita 8 dl vettä 1 dl sokeria - 2
Vatkaa mannasuurimot vispilällä joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl mannasuurimoita - 3
Mausta puuro vaniljasokerilla ja anna jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl vaniljasokeria - 4
Vaahdota puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.
Ravintosisältö
263
Energiaa kcal
1102
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
263
Energiaa kcal
1102
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























