Mustaherukkavispipuuro

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Mustaherukoista syntyy purppuranpunainen ja perinteistä puolukkapuuroa lempeämmän makuinen vispipuuro, joka sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gmustaherukoita
8 dlvettä
1 dlsokeria
1 1/2 dlmannasuurimoita
1 rklvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 gmustaherukoita
    8 dlvettä
    1 dlsokeria
  2. 2

    Vatkaa mannasuurimot vispilällä joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  3. 3

    Mausta puuro vaniljasokerilla ja anna jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    1 rklvaniljasokeria
  4. 4

    Vaahdota puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä