Mustaherukkavispipuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustaherukkavispipuuro

Mustaherukkavispipuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mustaherukoista syntyy purppuranpunainen ja perinteistä puolukkapuuroa lempeämmän makuinen vispipuuro, joka sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi koululaisille.

Ainekset

250 g
(1 rs) mustaherukoita
8 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 1/2 dl
mannasuurimoita
1 rkl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.

250 g
(1 rs) mustaherukoita
8 dl
vettä
1 dl
sokeria
2

Vatkaa mannasuurimot vispilällä joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia välillä sekoitellen.

1 1/2 dl
mannasuurimoita
3

Mausta puuro vaniljasokerilla ja anna jäähtyä haaleaksi.

1 rkl
vaniljasokeria
4

Vaahdota puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.7.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1102

263

1,3 g

54,0 g

29,8 g

4,8 g

4,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli