Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukkavispipuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Mustaherukoista syntyy purppuranpunainen ja perinteistä puolukkapuuroa lempeämmän makuinen vispipuuro, joka sopii sekä jälkiruoaksi että välipalaksi koululaisille.

Ainekset

250 g
(1 rs) mustaherukoita
8 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 1/2 dl
mannasuurimoita
1 rkl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.

250 g
(1 rs) mustaherukoita
8 dl
vettä
1 dl
sokeria
2

Vatkaa mannasuurimot vispilällä joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia välillä sekoitellen.

1 1/2 dl
mannasuurimoita
3

Mausta puuro vaniljasokerilla ja anna jäähtyä haaleaksi.

1 rkl
vaniljasokeria
4

Vaahdota puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.7.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

263

1102

1,3 g

54,0 g

29,8 g

4,8 g

4,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli